Niksar Salamura Zeytin Yağlı Dolma
Niksar Salamura Zeytin Yağlı Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 1kilo niksar salamura üzüm yaprağı
- 3 su bardağı pirinç
- 4 adet kelle soğan
- 1 su bardağı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 adet küp şeker
- 1 tatlı kaşığı karabiber,nane,yenibahar,pulbiber,1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet limonun suyu
- 1/2dal maydanoz
- 1/2 (yarım) adet taze yeşil soğan
Niksar Salamura Zeytin Yağlı Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yapraklarımızı suya bırakalım, yarım saat ortayla tuzunun uygunca çıkması için suyu 4 kere değişelim.
- Tencereye yağımızı alıp, yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim 5 dk kavuralım.
- Ardından salçasını ekleyip, biraz daha kavuralım akabinde pirinci ekleyip, kısık ateşte 5 dk daha kavuralım. Akabinde baharatları şekerleri atıp karıştıralım ocağın altını kapatıp, soğan ve maydanozu ekleyip, tekrar karıştırıp, soğumaya bırakalım.
- Suda bekleyen yaprakların suyunu süzelim, sap kısımlarını koparıp tezgaha serelim iç malzemeyi yaprağın büyüklüğüne nazaran koyup saralım.
- İstediğiniz rastgele bir tencereye yaprakları sererek sardığımız dolmaları dizelim.
- 1 limonun suyunu, 1 çay bardağı sızma zeytinyağımızı üzerine dökelim üzerine gelecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirelim soğuduktan sonra limon eşliğinde servis edelim afiyet olsun;)
Niksar Salamura Zeytin Yağlı Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







