Niksar Salamura Zeytin Yağlı Dolma

Niksar Salamura Zeytin Yağlı Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1kilo niksar salamura üzüm yaprağı
  • 3 su bardağı pirinç
  • 4 adet kelle soğan
  • 1 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 adet küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,nane,yenibahar,pulbiber,1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet limonun suyu
  • 1/2dal maydanoz
  • 1/2 (yarım) adet taze yeşil soğan

Niksar Salamura Zeytin Yağlı Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yapraklarımızı suya bırakalım, yarım saat ortayla tuzunun uygunca çıkması için suyu 4 kere değişelim.
  2. Tencereye yağımızı alıp, yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim 5 dk kavuralım.
  3. Ardından salçasını ekleyip, biraz daha kavuralım akabinde pirinci ekleyip, kısık ateşte 5 dk daha kavuralım. Akabinde baharatları şekerleri atıp karıştıralım ocağın altını kapatıp, soğan ve maydanozu ekleyip, tekrar karıştırıp, soğumaya bırakalım.
  4. Suda bekleyen yaprakların suyunu süzelim, sap kısımlarını koparıp tezgaha serelim iç malzemeyi yaprağın büyüklüğüne nazaran koyup saralım.
  5. İstediğiniz rastgele bir tencereye yaprakları sererek sardığımız dolmaları dizelim.
  6. 1 limonun suyunu, 1 çay bardağı sızma zeytinyağımızı üzerine dökelim üzerine gelecek kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirelim soğuduktan sonra limon eşliğinde servis edelim afiyet olsun;)

Niksar Salamura Zeytin Yağlı Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Yoğurt Yatağında Taze Fasulye Mezesi
Mini Hamburger (40 Adet) (Videolu)
Cevizli Tarçınlı Rulo
Köfteli Çökertme Kebabı
Sade Kinoa Pilavı
Parçalanmış Yufkalardan Börek
Hdabla | © 2025 |