Nevzine Tatlısı (Kayseriliden)

Nevzine Tatlısı (Kayseriliden) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz içi (küçük ezilmiş)
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı tahin

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
  • 1 çay bardağı pekmez

Nevzine Tatlısı (Kayseriliden) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbeti hazırlayalım.
  2. Şerbet için şeker ve suyu ocağa alalım kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dk daha kaynatalım.
  3. İçine limonu damlatıp 5 dk daha kaynatalım.
  4. İçine pekmezi döküp 5 dk daha kaynatıp kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  5. Hamuru yapmaya başlayalım.
  6. Yağları oda sıcaklığında eritip karıştıralım.
  7. Süt, tahin, sirke ekleyip karıştıralım.
  8. Kabartma tozu, un ekleyip karıştıralım.
  9. Cevizleri ekleyip yoğuralım.
  10. Tepsi boyutunu 24×32 seçtim ölçüye uygunluğu bu.
  11. Hamuru üstüne bastırarak tepsiye düzgünce yayalım bardak ile bastırdım.
  12. 160 derecede evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  13. Fırından çıkınca çabucak dilimleyip soğuk şerbeti de çabucak dökelim.
  14. 4-5 saat dinlendirip sonra servis edelim. Bekleyince tadı daha hoş oluyor. 😊
  15. Üzerine tahin gezdirip süsleyebilirsin.

Afiyet olsun 😇

Nevzine Tatlısı (Kayseriliden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Starbucks Kurabiye
Elmalı Rulo
Kışlık Konsantre Erik Suyu
Az Malzemeli Patlıcan Yemeği
Köz Tadında Lezzet Bombası
Zebra Kek
Hdabla | © 2025 |