Nevzine Tatlısı (Kayseriliden)
Nevzine Tatlısı (Kayseriliden) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağından 1 parmak az sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı ceviz içi (küçük ezilmiş)
- 3.5 su bardağı un
- 1 çay bardağı tahin
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
- 1 çay bardağı pekmez
Nevzine Tatlısı (Kayseriliden) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlayalım.
- Şerbet için şeker ve suyu ocağa alalım kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dk daha kaynatalım.
- İçine limonu damlatıp 5 dk daha kaynatalım.
- İçine pekmezi döküp 5 dk daha kaynatıp kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Hamuru yapmaya başlayalım.
- Yağları oda sıcaklığında eritip karıştıralım.
- Süt, tahin, sirke ekleyip karıştıralım.
- Kabartma tozu, un ekleyip karıştıralım.
- Cevizleri ekleyip yoğuralım.
- Tepsi boyutunu 24×32 seçtim ölçüye uygunluğu bu.
- Hamuru üstüne bastırarak tepsiye düzgünce yayalım bardak ile bastırdım.
- 160 derecede evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca çabucak dilimleyip soğuk şerbeti de çabucak dökelim.
- 4-5 saat dinlendirip sonra servis edelim. Bekleyince tadı daha hoş oluyor. 😊
- Üzerine tahin gezdirip süsleyebilirsin.
Afiyet olsun 😇
Nevzine Tatlısı (Kayseriliden) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










