Net Ölçülü İrmik Helvası
Net Ölçülü İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr. irmik
- 125 gr tereyağı
- 250 ml su
- 375 ml süt
- 30 gram Dolmalık fıstık (2 yemek kaşığı)
- 220 gr şeker
Net Ölçülü İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet için; bir kapta su, süt ve şekeri ısınana kadar karıştırın. Şeker büsbütün eridikten sonra kaynamadan altını kapatabilirsiniz. Teklif: hafif olması için 200 gr, tatlı olması için 250 gr. şeker kullanabilirsiniz.
- Yapışmaz yayvan bir tencerede tereyağını orta-kısık ateşte eritin. Tarif boyunca ocağı orta ateşte tutacağız. Çok kısık olmasın, pişirecek kadar sıcaklığa gereksinimimiz olacak.
- Tereyağı büsbütün eridikten çabucak sonra dolmalık fıstığı ekleyin ve 2 dakika tencerede çevirin.
- İrmiği ekleyin. En az 15 dk. Boyunca tencerede alttan üste hakikat karıştırın. Bu her yerinin eşit kavrulmasını sağlayacaktır. 15dk. Sonra irmiğin rengi değişmiş ve kokusu çıkmış olacak. İsteğe nazaran 5 dk. daha kavurmaya devam edebilirsiniz.
- Hazırladığınız şerbeti irmiğe çok yavaş ekleyin. Burada çok dikkat etmeniz gerekiyor. İrmik çok sıcak olduğundan şerbet sıçrayacaktır. Dökerken çabuk etmeyin. 15 dk. Daha karıştırmaya devam edin.
- Ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. İsteğe nazaran ılık yahut soğuk tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Net Ölçülü İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






