Nemli Limonlu Kek (Glazürlü)

Nemli Limonlu Kek (Glazürlü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Glazür için;

  • 250 gram pudra şekeri
  • Yarım limon suyu

Nemli Limonlu Kek (Glazürlü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını evvelden ısıtıyoruz 180 derece.
  2. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz, öteki gereçleri de ekleyip az çırptıktan sonra yağlanmış ve unlanmış kalıba döküyoruz yahut 3 30-35 dk pişiriyoruz (kürdan testi yapmadan çıkarmıyoruz.
  3. Soğuduktan sonra limonlu glazürü hazırlıyoruz: pudra şekerine denetimli bir halde limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz. Koyu kıvamda beyaz bir sos olacak.
  4. Soğumuş kekin üzerine gezdirip servis ediyoruz. Afiyet olsun 😍

Not:Bu kekin kıvamına bayılacaksınız 😊 nemli ve pamuksu bir dokusu var. Günlerce bayatlamayan bu keki streç folyoya sarıp 5 güne kadar saklayabilirsiniz.

Nemli Limonlu Kek (Glazürlü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaf Unuyla Mantar Çorbası (Kremalı Gibi)
Fit Lezzetli Kıtır Ekmek
Mozaik Pasta
Katmer
Yeşil Mercimekli Nohutlu Erişteli Çorba
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2024 |