Nemli Limonlu Kek (Glazürlü)

Nemli Limonlu Kek (Glazürlü) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 3 su bardağı un
Glazür için;
- 250 gram pudra şekeri
- Yarım limon suyu
Nemli Limonlu Kek (Glazürlü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını evvelden ısıtıyoruz 180 derece.
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz, öteki gereçleri de ekleyip az çırptıktan sonra yağlanmış ve unlanmış kalıba döküyoruz yahut 3 30-35 dk pişiriyoruz (kürdan testi yapmadan çıkarmıyoruz.
- Soğuduktan sonra limonlu glazürü hazırlıyoruz: pudra şekerine denetimli bir halde limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz. Koyu kıvamda beyaz bir sos olacak.
- Soğumuş kekin üzerine gezdirip servis ediyoruz. Afiyet olsun 😍
Not:Bu kekin kıvamına bayılacaksınız 😊 nemli ve pamuksu bir dokusu var. Günlerce bayatlamayan bu keki streç folyoya sarıp 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Nemli Limonlu Kek (Glazürlü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

