Nefis Ve Yumuşacık Çikolatalı Kek
Nefis Ve Yumuşacık Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram çikolata
- 200 gram tereyağı
- 1 paket vanilin şekeri
- 200 gram toz şeker
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 3 adet yumurta
- 60 gram yoğurt (yoğurt yoksa toplamda 4 yumurta kullanılabilir)
- 200 gram un
- 30 gram kakao
- 200 ml krema
İsteğe bağlı;
- Fındık
- Fıstık
- Badem vb. (üzerine yahut içine eklenebilir)
Üzeri için;
- Ekstra çikolata glazürü/sosu
Nefis Ve Yumuşacık Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çikolata ve tereyağını birlikte eritin, biraz soğumaya bırakın.
- Ayrı bir kapta yumurta, şeker ve vanilin şekerini köpük köpük olana kadar çırpın.
- Yoğurdu ekleyip karıştırın.
- Ardından erimiş çikolata karışımını yavaş yavaş ekleyin ve spatula ile nazikçe karıştırın.
- Kremayı ek edin ve karıştırın.
- Sonrasında un, kakao, kabartma tozu ve tuzu elekten geçirerek ekleyin, spatula ile karıştırın.
- Hamuru kalıba dökün. İsteğe nazaran üzerine yahut içine fındık, fıstık ya da badem serpebilirsiniz (ben kalıba koyduktan sonra üzerine badem serptim)
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında (alt-üst ayar) yaklaşık 40–45 dakika pişirin.
- Kek büsbütün soğuduktan sonra üzerine çikolata glazürü/sosu dökün. Servis edip, afiyetle yiyin.
Not:Pişme mühleti fırına nazaran değişebilir. En hakikat sonucu almak için kürdan testi yapın kürdanı keke batırdığınızda pak çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
Nefis Ve Yumuşacık Çikolatalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







