Nefis Ve Yumuşacık Çikolatalı Kek

Nefis Ve Yumuşacık Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram çikolata
  • 200 gram tereyağı
  • 1 paket vanilin şekeri
  • 200 gram toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 3 adet yumurta
  • 60 gram yoğurt (yoğurt yoksa toplamda 4 yumurta kullanılabilir)
  • 200 gram un
  • 30 gram kakao
  • 200 ml krema

İsteğe bağlı;

  • Fındık
  • Fıstık
  • Badem vb. (üzerine yahut içine eklenebilir)

Üzeri için;

  • Ekstra çikolata glazürü/sosu

Nefis Ve Yumuşacık Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çikolata ve tereyağını birlikte eritin, biraz soğumaya bırakın.
  2. Ayrı bir kapta yumurta, şeker ve vanilin şekerini köpük köpük olana kadar çırpın.
  3. Yoğurdu ekleyip karıştırın.
  4. Ardından erimiş çikolata karışımını yavaş yavaş ekleyin ve spatula ile nazikçe karıştırın.
  5. Kremayı ek edin ve karıştırın.
  6. Sonrasında un, kakao, kabartma tozu ve tuzu elekten geçirerek ekleyin, spatula ile karıştırın.
  7. Hamuru kalıba dökün. İsteğe nazaran üzerine yahut içine fındık, fıstık ya da badem serpebilirsiniz (ben kalıba koyduktan sonra üzerine badem serptim)
  8. Önceden ısıtılmış 170°c fırında (alt-üst ayar) yaklaşık 40–45 dakika pişirin.
  9. Kek büsbütün soğuduktan sonra üzerine çikolata glazürü/sosu dökün. Servis edip, afiyetle yiyin.

Not:Pişme mühleti fırına nazaran değişebilir. En hakikat sonucu almak için kürdan testi yapın kürdanı keke batırdığınızda pak çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.

Nefis Ve Yumuşacık Çikolatalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Kek
Bisküvili Puding
Dilim Mozaik Pasta Tarifi
Pofuduk Pişi (Yağ Çekmeyen)
Hurmalı Kurabiye Tarifi
Cacıklı Fellah Köfte (Videolu)
Hdabla | © 2025 |