Nefis Tavuk Sote

Nefis Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 1 adet soğan
- 1/2 (yarım) adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 /2adet doğranmış domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) adet defne yaprağı
Nefis Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk sote için uygun bir tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı alıp ve üzerine 300 gram kuşbaşı doğranmış tavuğu ek ederek orta ateşte soteleyelim.
- Pişen tavukların üzerine 1 adet doğranmış soğanı ek ederek sotelemeye devam edelim.
- Jülyen olarak doğradığımız yeşil biber ve kapya biberi de ekleyelim.
- Biraz suyunu çektikten sonra sırasıyla birer çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ek ederek güzelce karıştıralım.
- Küp küp doğradığımız domatesi de tavanın içerisine aktarıp yarım çay bardağı su ek edelim son olarak iki adet defne yaprağı ekleyip 25 dakika kadar pişirelim.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun 😋.
Nefis Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













