Nefis Tavuk Şinitzel (Schnitzel)

Nefis Tavuk Şinitzel (Schnitzel) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü (kasaptan alırken şinitzel için derseniz güzelce hazır hale getiriyorlar. şayet marketten aldıysanız 1 cm kalınlığında dilimleyip strech sinema ortasında biraz döverek inceltebilirsiniz)
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı un (glütensiz un kullandım ben. olağan un da kullanabilirsiniz)
  • 3 su bardağı galeta unu (ekmek kırıntısı kullandım ben )
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 4 tatlı kaşığı kapari
  • Yarım limon
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı su

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Nefis Tavuk Şinitzel (Schnitzel) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel sosumuzu hazırlıyoruz. Süzme yoğurt ve mayonezi karıştırıyoruz. İçine limonumuzu sıkıp, suyumuzu ekleyip kıvamını yumuşatıyoruz. Tuz ve kapariyi ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Sosumuz hazır.
  2. Yumurtalarımızı kırıp, yeterlice çırpıyoruz. Öbür bir kaba un, bir başka kaba da galeta ununu koyuyoruz.
  3. Yağımızı tavaya koyup kızmasını bekliyoruz.
  4. Tavuklarımızı evvel yumurtaya, sonra una, sonra tekrar yumurtaya ve galeta ununa bulayıp tavamıza atıyoruz. Orta ateşte içi güzelce pişecek, dışı da yanmayacak halde kızartıyoruz.
  5. Pişirdiğimiz şinitzelleri sıcak sıcak üzerine sosumuzu ekleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Nefis Tavuk Şinitzel (Schnitzel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Yeşil Poğaça
Buzluk İçin Starbucks Kurabiye (Videolu)
Dereotlu Mayasız Poğaça
Ballı Avakado
Çilekli Charlotte Pastası (Videolu)
Lezzetli Etsiz Çiğ Köfte (Elinizi Sürmeden Harika Bir Çiğ Köfte Yapın) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |