Nefis Tavuk Ciğeri Kavurması

Nefis Tavuk Ciğeri Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk ciğeri (1 küçük paket)
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 tane sivri biber
  • Yarım adet kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • Çay kaşığı ucu ile kimyon ve karabiber

Nefis Tavuk Ciğeri Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk ciğerini çok ufak olmayacak formda doğrayıp,yıkayalım ve süzgece alalım.
  2. Kuru soğanı arti halinde kesip doğrayalım,biberleri de yemeklik doğrayıp hazır edelim.
  3. Yapışmaz yanmaz tavaya ,süzülen tavuk ciğerlerini alalım ve birkaç kere nazikçe karıştırıp mühürleyerek, tavanın kapağını kapatalım.
  4. Sulanan ciğerleri orta ateşte,arada bir karıştırıp suyunu çekmesini sağlayalım.
  5. Suyunu çeken ciğeri biraz kavuralım.
  6. Soğanı,biberleri, sarımsağı, tuzunu,yağı ek ederek,soğanlar karamelize olana kadar kavuralım.
  7. 1 çay bardağı sıcak su ekleyip,kapağını kapatarak kısık ateşte pişirip, hafif sulu olacak formda iken ocaktan alalım.
  8. İsteğe bağlı olarak üzerine maydanoz serpelim.
  9. Nefis tavuk ciğeri kavurmamız servise hazırdır deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet olsun.

Nefis Tavuk Ciğeri Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

5 Ay Ek Gıda
Paris Prensesi
Nohut Tava
Köfteli Çorba
Nohutlu Semizotu Salatası
Kahvaltılık Salçalı Sosis
Hdabla | © 2025 |