Nefis Sulu Köfte
Nefis Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 300 gram az yağlı kıyma
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karışık salça
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kaseye az su (elimizi ıslatıp köfteleri yuvarlamak için)
Diğer gereçler;
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 buçuk yemek kaşığı salça
- Damak tadınıza nazaran tuz
Nefis Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir kaba köftenin materyallerini alalım güzelce yoğuralım.
- Avuç içine çok az su alalım yoğururken daha yeterli sonuc almamızı sağlamaktır bu süreci denetimli formda yapalım.
- Elimizi ıslatarak misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayalım. Köfteleri una bulayalım.
- Soğanı yemeklik küp küp doğrayalım.
- Patatesi köfteye yakın büyüklükte küp küp doğrayın.
- Havucu ince ince kıyalım kenarda bekletelim.
- Daha sonra tencereye tereyağı ve zeytinyağı ek edelim salçayı ekleyelim ,kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Kızgın yağın üzerine soğanı ek edelim yakmadan kavuralım ,patatesi ve havucu ek edelim ,kaşık yardımı ile karıştıralım kaynamış olan suyu ek edelim.
- Tekrar suyumuz kaynamaya başlayınca yavaş yavaş köfteleri ekleyelim, suyunu gerekirse tekrar ilave edelim. ( bende kâfi geldi).
- Tuzu damak tadınıza nazaran ek edelim.
- Karabiberi ek edelim kısık ateşte köfteler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Servis anı biraz ince kıyılmış maydanoz serpiştirelim. Sıcak servis yapalım afiyet olsun.
Nefis Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














