Nefis Sulu Köfte

Nefis Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 300 gram az yağlı kıyma
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karışık salça
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kaseye az su (elimizi ıslatıp köfteleri yuvarlamak için)

Diğer gereçler;

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 buçuk yemek kaşığı salça
  • Damak tadınıza nazaran tuz

Nefis Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir kaba köftenin materyallerini alalım güzelce yoğuralım.
  2. Avuç içine çok az su alalım yoğururken daha yeterli sonuc almamızı sağlamaktır bu süreci denetimli formda yapalım.
  3. Elimizi ıslatarak misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayalım. Köfteleri una bulayalım.
  4. Soğanı yemeklik küp küp doğrayalım.
  5. Patatesi köfteye yakın büyüklükte küp küp doğrayın.
  6. Havucu ince ince kıyalım kenarda bekletelim.
  7. Daha sonra tencereye tereyağı ve zeytinyağı ek edelim salçayı ekleyelim ,kokusu çıkana kadar kavuralım.
  8. Kızgın yağın üzerine soğanı ek edelim yakmadan kavuralım ,patatesi ve havucu ek edelim ,kaşık yardımı ile karıştıralım kaynamış olan suyu ek edelim.
  9. Tekrar suyumuz kaynamaya başlayınca yavaş yavaş köfteleri ekleyelim, suyunu gerekirse tekrar ilave edelim. ( bende kâfi geldi).
  10. Tuzu damak tadınıza nazaran ek edelim.
  11. Karabiberi ek edelim kısık ateşte köfteler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  12. Servis anı biraz ince kıyılmış maydanoz serpiştirelim. Sıcak servis yapalım afiyet olsun.

Nefis Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Cheesecake
Hatay Kısırı
Ananas Kabuklu Soğuk Detoks İçeceği
İbiza Tatlısı
Dubai Çikolatalı Krep
Şekersiz Reyhan İçeceği
Hdabla | © 2025 |