Nefis Soslu İle Fırında Kanatlı Patates
Nefis Soslu İle Fırında Kanatlı Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet küçük uzunluk patates
- 1 kilo kanat
- 2 adet soğan
- Tuz
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- Damak tadınıza nazaran tuz
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
Nefis Soslu İle Fırında Kanatlı Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kanatları ortadan ikiye ayıralım.
- Sosu hazırlayalım: uygun bir kaba salçayı, yoğurdu, yağı, baharatları,sarımsak tozunu, tuzu, kemiği alalım ve çırpalım.
- Tavuk kanatlarına bütün sosu yedirelim.
- 1 saat buzdolabında bekletelim.
- İnce ince halka formunda patatesi kıyalım sudan geçirelim.
- Uygun fırın kabına yağlı kağıt alalım ve patatese tuz ve kırmızı toz biber serpiştirelim. Ve fırın tepsisine dizelim.
- Patatesin üzerine soğanı julyen olarak kıyalım.
- Bir saat buz dolabında bekleyen kanadı alalım ve patatesin üzerine yerleştirelim.
- Kabın içinde kalan sosa yarım su bardağı su dökelim ve bütün sosu suya karıştırıp patatesli kanadın üzerinde gezdirelim.
- Önceden ısıtılımış fırına 180′ altüst ayarında kanatları kızarana kadar pişirelim.
- Pişmiş olan kanadı fırından çıkarıp üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirelim. Sıcak servis yapalım afiyet olsun.
Nefis Soslu İle Fırında Kanatlı Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






