Nefis Reyhan Şerbeti
Nefis Reyhan Şerbeti Tanımı İçin Malzemeler
- 1 demet reyhan (benim demetlerim küçük olduğu için 2 demet kullandım. ortalama 6-7 kısım kullanmış oldum)
- 5-6 adet limon tuzu
- 6 su bardağı sıcak su
- 6 yemek kaşığı toz şeker (eğer çok tatlı sevmiyorsanız, 4 yemek kaşığı kullanabilirsiniz.)
Nefis Reyhan Şerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle reyhanları güzelce yıkıyoruz. Tencereye sıcak su koyup kaynatıyoruz.
- Ocağın altını kapatıp suyun içine şekeri ve limon tuzunu ek ediyoruz.
- Şeker eriyene kadar karıştırıp, tencerenin ağzını kapatıyoruz. Katiyen kaynatmıyoruz.
- Demleme yolu ile yani sıcak suyun içinde bekletilerek yapılan bir şerbet olacak.
- Şerbetimizi tencerede soğumaya bırakıyoruz.
- Şerbetimiz soğuduktan sonra tencerenin içerisindeki reyhanları süzgeç yardımı ile süzerek çıkartıyoruz.
- Güzelce soğuttuktan sonra, şerbetimizi servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Nefis Reyhan Şerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















