Nefis Reyhan Şerbeti

Nefis Reyhan Şerbeti Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 demet reyhan (benim demetlerim küçük olduğu için 2 demet kullandım. ortalama 6-7 kısım kullanmış oldum)
  • 5-6 adet limon tuzu
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 6 yemek kaşığı toz şeker (eğer çok tatlı sevmiyorsanız, 4 yemek kaşığı kullanabilirsiniz.)

Nefis Reyhan Şerbeti Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle reyhanları güzelce yıkıyoruz. Tencereye sıcak su koyup kaynatıyoruz.
  2. Ocağın altını kapatıp suyun içine şekeri ve limon tuzunu ek ediyoruz.
  3. Şeker eriyene kadar karıştırıp, tencerenin ağzını kapatıyoruz. Katiyen kaynatmıyoruz.
  4. Demleme yolu ile yani sıcak suyun içinde bekletilerek yapılan bir şerbet olacak.
  5. Şerbetimizi tencerede soğumaya bırakıyoruz.
  6. Şerbetimiz soğuduktan sonra tencerenin içerisindeki reyhanları süzgeç yardımı ile süzerek çıkartıyoruz.
  7. Güzelce soğuttuktan sonra, şerbetimizi servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

Nefis Reyhan Şerbeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Magnolia
Mozaik Pasta
Tırtıl Kurabiye
Su Böreği Erzurum Usulü
Domates Çorbası
Sarı Fasülye Yemeği
Hdabla | © 2025 |