Nefis Pırasa Tarifi

Nefis Pırasa Tanımı İçin Malzemeler

Pırasalar için:

  • 5 adet pırasa

İç harcı için:

  • 200 gram kıyma
  • 1/2 (yarım) su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
  • Biraz doğranmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı toz biber

Sosu için:

  • 500 ml su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Biraz tuz
  • Üzeri için nar ekşisi

Nefis Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pırasaları 3 kesime bölüp güzelce yıkayın.
  2. Her bir parçayı uzunlamasına ortasına kadar kesin.
  3. Kaynar suya atıp yaklaşık 10 dakika haşlayın.
  4. Haşlanan pırasaları ayırıp soğumaya bırakın.
  5. İç harç için tüm gereçleri bir kapta güzelce yoğurun.
  6. Bir pırasa yaprağını alın, alt kısmına harçtan ince bir biçimde yayın ve parmaklarınızla sıkıca sarın.
  7. Hazırladığınız sarmaları yan yana bir fırın kabına dizin.
  8. Sos için su, salça ve tuzu karıştırıp sarmaların üzerine dökün.
  9. Üzerine biraz nar ekşisi gezdirin.
  10. Kabın üstünü pişirme kağıdıyla örtün ve evvelce ısıtılmış 220°c fırında yaklaşık 1 saat pişirin.

Nefis Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık Halloween Pizza
Karışık Pide
Ayran Aşı Çorbası
Karnabahar Köftesi
Kabak Dolması
Zayıflatan Soğuk Kahve
Hdabla | © 2025 |