Nefis Peynirli Cevizli Erişte
Nefis Peynirli Cevizli Erişte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı erişte
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 100-150 gram istenilen isteğe nazaran peynir ( lor, beyaz peynir, çökelek vs.)
Nefis Peynirli Cevizli Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun tenceremize suyumuzu ek edelim ve kaynamaya başladıktan sonra tuzunu atalım.
- Üzerine daha sonra eriştelerimİzi ekleyip 10-13 dakika kadar pişirelim ( konut imali ve hazır eriştelerin pişirme mühletleri farklılık gösterebilir).
- Eriştemiz pişerken küçük bir tavada tereyağını eritelim hafif kavuralım ve ceviz içini ekleyelim 1/2 dakika kadar daha kavuralım kızarmaya başlayınca ocakta alalım.
- Eriştelerimiz haşlandıktan sonra süzgeç yardımı ile süzelim ve tekrar tenceremize alalım.
- Hafif sıcak olan eriştemize tereyağlı cevizini sosumuzu dökelim üzerine küçük kesimlere ayırdığınız beyaz peyniri güzelce karıştıralım ve soğutmadan servis yapalım afiyetler olsun. 😋.
Nefis Peynirli Cevizli Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















