Nefis Mercimekli Bulgur Pilavı

Nefis Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 su bardağı bulgur
  • Yarım çay bardağı haşlanmış mercimek
  • 1 yemek kaşığı salça

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ.

Damak tadınıza nazaran:

  • Tuz
  • Karabiber
  • 400 ml kaynar su

Nefis Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir tavaya mercimeği alalım.
  2. Üzerine gereğince su ek edelim.
  3. Pişmiş ve yumşuyan mercimeğin suyunu süzelim bir iki kere sudan geçirelim.
  4. Diğer taraftan uygun bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine ince ince küp küp doğranmış soğanı ek edelim yakmadan kavuralım.
  5. Mercimeği alalım bir iki karıştıralım.
  6. Salçayı ek edelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
  7. Bulguru ek edelim üzerine kaynar suyu ek edelim.
  8. Baharatı ve tuzu damak tadımıza nazaran ekleyelim.
  9. Diğer taraftan tereyağını yakalım suyunu cekmiş olan pilava tereyağını ek edelim kaşık yardımı ile karıştıralım.
  10. 10- 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Nefis Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşarlı Mantar
İsveç Köftesi
Tereyağlı Katmer Tarifi
Fırında Köfte Patates
3 Malzemeyle Yalancı Acıbadem Kurabiyesi
Yoğurtlu Brokoli Salatası
Hdabla | © 2025 |