Nefis Mercimekli Bulgur Pilavı
Nefis Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 su bardağı bulgur
- Yarım çay bardağı haşlanmış mercimek
- 1 yemek kaşığı salça
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ.
Damak tadınıza nazaran:
- Tuz
- Karabiber
- 400 ml kaynar su
Nefis Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tavaya mercimeği alalım.
- Üzerine gereğince su ek edelim.
- Pişmiş ve yumşuyan mercimeğin suyunu süzelim bir iki kere sudan geçirelim.
- Diğer taraftan uygun bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine ince ince küp küp doğranmış soğanı ek edelim yakmadan kavuralım.
- Mercimeği alalım bir iki karıştıralım.
- Salçayı ek edelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Bulguru ek edelim üzerine kaynar suyu ek edelim.
- Baharatı ve tuzu damak tadımıza nazaran ekleyelim.
- Diğer taraftan tereyağını yakalım suyunu cekmiş olan pilava tereyağını ek edelim kaşık yardımı ile karıştıralım.
- 10- 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Nefis Mercimekli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









