Nefis Konken Poğaça

Nefis Konken Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta ( birinin yumurta sarısı üzeri için )
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 kase beyaz peynir
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Çörekotu

Nefis Konken Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, yumurta ( 1 tam yumurta ve bir yumurta beyazı ) beyaz peynir düzgünce karıştırılır.
  2. Kabartma tozu ve tuzu ekleyelim.
  3. Ununu denetimli ekleyip ele yapışmayacak yumuşak bİr hamur elde edelim ( tepeleme 11- 12 yemek kaşığı un kullandım ).
  4. Hamuru iki eşit kesime bölüp açalım.
  5. Her bir hamurdan 12 eşit üçgenler keselim hal verelim.
  6. Şekil verdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim ,çörek otu serpelim.
  7. Önceden ısıtılmış fansız ayarda 170-180 derecede altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim afiyet bal şeker olsun ❤️.

Nefis Konken Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şipşak Kıymalı Ispanak
Tereyağlı Peynirli Kırpık Makarna
Mini Sünger Poğaça
Beyaz Gofretli Soğuk Kahve
Orman Meyveli Köstebek Pasta
Islak Kek
Hdabla | © 2025 |