Nefis Kokulu Elmalı Kurabiye
Nefis Kokulu Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Un
İç harcı için;
- 3 adet orta uzunluk elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı toz şeker
- Tercihe nazaran ceviz içi (ben koymuyorum)
Nefis Kokulu Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz. (benim elmaların cinsinden ötürü çok tatlıydı şeker ayarını elmaları pişirirken tadına bakarak yaptım. Lakin tadı olağan ise tam 1 çay bardağı şeker tam geliyor. )
- Şekeri ve tarçını ekleyip, elmaların suyu çekilene kadar kavuruyoruz. Miiisss üzere kokular geliyor 🥰 soğumaya bırakıyoruz. Bu basamakta cevizleri ekleyebilirsiniz.
- Hamuru hazırlarken un hariç başka tüm gereçleri, margarin, pudra şekeri, yoğurt, kabartma tozu hepsini yeterlice karıştırıp denetimli formda unu ekliyoruz.
- Güzelce yoğurduktan sonra ben üzerini kapatıp hamuru biraz dinlendiriyorum.
- Ben küçük kesimlere bölüp yuvarlak hal veriyorum. Biliyorsunuz çok fazla çeşitli formlar veriliyor.
- Biz yuvarlak olanı yemeği sevdiğimiz için yuvarlak yapıyorum. Siz zevkinize nazaran yapabilirsiniz. 🥰.
- Hamuru yuvarlayıp parmaklarımla açıyorum. İçine elma harcından ekleyip bohça üzere kapatıyorum. Ben 17 adet çıkardım. Bi kaç adedine yanları açık biçim verdim.
- 175 derece de ısıtılmış fırında 25 dakika pişiriyorum. Altı pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra sıcağı geçince küçük çay süzgeçi yardımıyla üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz. Afiyetler olsun🫶.
Nefis Kokulu Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










