Nefis Kokulu Elmalı Kurabiye

Nefis Kokulu Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Un

İç harcı için;

  • 3 adet orta uzunluk elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Tercihe nazaran ceviz içi (ben koymuyorum)

Nefis Kokulu Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz. (benim elmaların cinsinden ötürü çok tatlıydı şeker ayarını elmaları pişirirken tadına bakarak yaptım. Lakin tadı olağan ise tam 1 çay bardağı şeker tam geliyor. )
  2. Şekeri ve tarçını ekleyip, elmaların suyu çekilene kadar kavuruyoruz. Miiisss üzere kokular geliyor 🥰 soğumaya bırakıyoruz. Bu basamakta cevizleri ekleyebilirsiniz.
  3. Hamuru hazırlarken un hariç başka tüm gereçleri, margarin, pudra şekeri, yoğurt, kabartma tozu hepsini yeterlice karıştırıp denetimli formda unu ekliyoruz.
  4. Güzelce yoğurduktan sonra ben üzerini kapatıp hamuru biraz dinlendiriyorum.
  5. Ben küçük kesimlere bölüp yuvarlak hal veriyorum. Biliyorsunuz çok fazla çeşitli formlar veriliyor.
  6. Biz yuvarlak olanı yemeği sevdiğimiz için yuvarlak yapıyorum. Siz zevkinize nazaran yapabilirsiniz. 🥰.
  7. Hamuru yuvarlayıp parmaklarımla açıyorum. İçine elma harcından ekleyip bohça üzere kapatıyorum. Ben 17 adet çıkardım. Bi kaç adedine yanları açık biçim verdim.
  8. 175 derece de ısıtılmış fırında 25 dakika pişiriyorum. Altı pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  9. Piştikten sonra sıcağı geçince küçük çay süzgeçi yardımıyla üzerlerine pudra şekeri serpiyoruz. Afiyetler olsun🫶.

Nefis Kokulu Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Sebze Graten
Basilico Ve Krema Soslu Kıymalı Makarna
Kaşarlı Poğaça
Kabak Yatağında Beşamel Soslu Tavuk
Tatlı Tuzlu Kurabiye
Ekşili Köfte
Hdabla | © 2025 |