Nefis Kıymalı Pide

Nefis Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Biraz tuz
  • Aldığı kadar un ( 6-7 su bardağı kadar ) ancak siz denetimli ekleyin yumuşak hafifi ele yapışan bir hamur olmalı

İç gereç için;

  • 350 gram kadar kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

Nefis Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak maya şeker su karışımını şeker ve maya eriyene kadar karıştıralım. Akabinde öteki gereçleri ekleyip hamuru yoğurduktan sonra 1 saat kadar dinlenmeye alalım.
  2. İç materyalleri hazırlayalım soğan biberleri ve domatesi ince ince keselim ve başka materyallerle kıymamıza ekleyerek harcı hazırlayalım.
  3. Mayalanan hamuru portakal büyüklüğünde eşit modüllere bölelim bir tepsiye alıp üzerlerini kapatalım.
  4. Tezgahı unlayarak bezeleri uzunda açalım çok büyük açıp hamuru inceltmeyin. İç harcında koyup fotoğraftaki üzere kapatıp üzerine yumurta sarısı sürün.
  5. Önceden ısıtılmış 200° fırına verelim güzelce pişmesine dikkat edelim. Fırından çıkan sıcak pidelerin üzerlerine tereyağ sürelim. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

Nefis Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pırasalı Gül Böreği
Kışlık Tarhana Yapımı
Kayseri Ketesi
Pırasalı Börek (Videolu)
Avjar Sos
Gün Sofralarınızdan Eksik Etmeyeceğiniz Pancar Salatası
Hdabla | © 2025 |