Nefis Kırmızı Mercimek Mezesi

Nefis Kırmızı Mercimek Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek (bardak ölçüsü 200mg)
  • 4 bardak su
  • 2-3 ince doğranmış soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • Yarım fincan kadar zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için:

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı kadar kırılmış cevizveya çam fıstığı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Nefis Kırmızı Mercimek Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeği yeterlice yıkayıp tencereye alıyoruz.
  2. Üzerine 2 su bardağı su ek edip kaynamaya bırakıyoruz.
  3. Kaynayınca ocağı kısıp suyunu çekip yumuşayıncaya kadar ortada karıştırarak pişiriyoruz.
  4. Diğer yandan soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında kısık ateşte yeterlice kavuruyoruz.
  5. Ezilmiş sarımsağı da ek ederek birkaç dakika kadar daha kavuruyoruz. Ocağı kapatıyoruz.
  6. Tuz ve limon suyu ve baharatları ekleyerek, mercimek ve kavrulmuş soğanı düzgünce karıştırıyoruz.
  7. Tavaya 3-4 kaşık kadar zeytinyağını alıyoruz. Ceviz yahut fıstıkları yavaşça kavuruyoruz.
  8. 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ilave edip ocağı kapatıyoruz.
  9. Mercimek ezmesini servis tabağına alıp yayıyoruz.
  10. Üzerine kavrulmuş cevizleri ek ediyoruz maydanoz yapraklarıyla süslüyoruz.

Nefis Kırmızı Mercimek Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Meyveli Tartolet
Haşhaşlı Çörek
Tavuk Tandır Düdüklüde
Saray Sarması
Makarna Salatası
Anne Sütlacı
Hdabla | © 2025 |