Nefis Kırmızı Mercimek Mezesi
Nefis Kırmızı Mercimek Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek (bardak ölçüsü 200mg)
- 4 bardak su
- 2-3 ince doğranmış soğan
- 1-2 diş sarımsak
- Yarım fincan kadar zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
- Zerdeçal
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için:
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı kadar kırılmış cevizveya çam fıstığı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Nefis Kırmızı Mercimek Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimeği yeterlice yıkayıp tencereye alıyoruz.
- Üzerine 2 su bardağı su ek edip kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayınca ocağı kısıp suyunu çekip yumuşayıncaya kadar ortada karıştırarak pişiriyoruz.
- Diğer yandan soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında kısık ateşte yeterlice kavuruyoruz.
- Ezilmiş sarımsağı da ek ederek birkaç dakika kadar daha kavuruyoruz. Ocağı kapatıyoruz.
- Tuz ve limon suyu ve baharatları ekleyerek, mercimek ve kavrulmuş soğanı düzgünce karıştırıyoruz.
- Tavaya 3-4 kaşık kadar zeytinyağını alıyoruz. Ceviz yahut fıstıkları yavaşça kavuruyoruz.
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ilave edip ocağı kapatıyoruz.
- Mercimek ezmesini servis tabağına alıp yayıyoruz.
- Üzerine kavrulmuş cevizleri ek ediyoruz maydanoz yapraklarıyla süslüyoruz.
Nefis Kırmızı Mercimek Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















