Nefis Kabak Mezesi

Nefis Kabak Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • Bir avuç ceviz (yaklaşık 50 gram yeterli)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Üzeri için;

  • Zeytinyağı

Nefis Kabak Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kabaklarımızı yıkayıp alacalı bir formda soyuyoruz.
  2. Soyduğumuz kabağı tavanın içine sürtelim ve üzerine ayçiçek yağı gezdirelim.
  3. Burada değerli nokta kızartırken çok yağ kullanmamak, zira kabak kızardıkça esasen suyunu salacak.
  4. Kızarttığımız kabakları sunum tabağımıza alalım ve soğumasını bekelyelim.
  5. Kabaklarımız soğurken cevizlerimizi küçük modüller haline getirelim. (ben rondoda çektim, dilerseniz pak bir poşete koyup kaşık yardımıyla ezebilirsiniz.
  6. Sıcağı giden kabaklarımızla cevizlerimizi karıştıralım ve buzdolabında yaklaşık yarım saat bekletelim.
  7. Üzeri için yoğurdu ve sarımsakğı çırpalım ve tabağımızın üzerine dökelim. Sofraya koymadan evvel zeytinyağı gezdirerek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun♡.

Nefis Kabak Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tart Kalıbımda Pudingli Kek
Basmati Pilav Üstü Kanat
Cicibeli Spoonfol
Yumurtalı Tava Tostu
Domates-Mozzarella Cannelloni
Un Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |