Nefis Fırında Patatesli Tavuk Göğsü

Nefis Fırında Patatesli Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 6 adet küçük uzunluk patates
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 1 büyük uzunluk mor soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet renkli dolmalık biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı osmanlı baharatı
  • Damak tadınıza nazaran tuz
  • Yarım demet maydanoz

Nefis Fırında Patatesli Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bütün gereçleri sudan geçirelim tavuk göğsünü kalın modüllere kıyalım.
  2. Soğanı biberi julyen kalın kalın kıyalım. Sarımsağı ince ince kıyalım.
  3. Patatesi uzunlamasına ortadan kıyalım görseldeki üzere, havucu ortadan ikiye kıyalım ve parmak büyüklüğünde kıyalım.
  4. Bir kaseye yağı ve bütün baharatları alalım sarımsağı ekleyelim.
  5. Tavuk göğsünü ve zerzevatları sosta harmanlayalım. Maydanoz serpiştirelim.
  6. Tepsiye yağlı kağıt yerleştirelim tavuk göğsü ve zerzevatları yerleştirelim.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 200′ patatesler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım. Salata eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Nefis Fırında Patatesli Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Ve Peynirli Tepsi Böreği
Tapas
Köz Patlıcan Salatası
Etli Lahana Sarması
Magnolia
Turşu (Altın Oran)
Hdabla | © 2025 |