Nefis Fasulye Diplesi

Nefis Fasulye Diplesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram taze fasülye
  • 3 adet orta uzunluk domates
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeterince kaynar su

Sosu için :

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber

Nefis Fasulye Diplesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir çay bardağı pirinçi ılık su ile ıslanalım ve 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  2. Taze fasülyeleri yıkayalım ve uçlarını kesip 1 santim kalınlığında kıyalım ( görseldeki gibi).
  3. Soğanı, yeşil ve kırmızı biberlere ince ince yemeklik kıyalım. ( görseldeki gibi).
  4. Domateslerin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
  5. Uygun bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını alalım ve kızgın yağın üzerine ince ince kıyılmış soğanı, ve biberleri alalım, damak tadınıza nazaran tuzu ekleyelim yumuşayana kadar kavuralım.
  6. Yumuşamış olan sebzelerin üzerine fasülye ve domatesi ek edelim damak tadınıza nazaran tuzu ve baharatı ek edelim ve kaşık yardımı ile iki üç karıştıralım kapağını kapatarak kısık ateşte domatesler yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
  7. Domatesler yumuşadıktan sonra suyunu süzdüğünüz pirinçi fasulyelerin üstüne yayalım.
  8. Suyu ek edelim tavanın kapağını kapatalım. Fasulye yumuşayıp suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim.
  9. Ocaktan almadan 2-3 dakika evvel tereyağında kırmızı toz biberin kokusu çıkana kadar kavuralım ve fasulyenin üzerinde gezdirelim.
  10. Yemeğimiz piştiğinde ocaktan alalım kaşık yardımı ile karıştalım ve sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Nefis Fasulye Diplesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İncirli Üzümlü Kek Tarifi
Kemikli Dana Etiyle Yaprak Sarma
Pankek
Güveçte Köfte
Ispanaklı Kremalı Tavuk
Etli Topalak Yemeği
Hdabla | © 2025 |