Nefis Ev Yapımı Et Döner
Nefis Mesken Üretimi Et Döner Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg dana kontrfile ( ince katman halinde kesilmiş)
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz (pişirirken eklenir)
- Tereyağ (pişirirken eklenir)
Nefis Konut İmali Et Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etleri 1 parmak kalınlığında katman formunda kesin.
- Süt, yoğurt, yağ, sirke, baharatlar ve sarımsağı karıştırın. Sos haline getirin.
- Etleri bu sosa bulayıp kapalı bir halde buzdolabında 4-6 saat marine edin.
- Marine edilmiş etleri streç sinemanın üzerine koyup rulo haline getirin. (aynı salam gibi) uçlarını kapatın. Bu ruloyu derin dondurucuya 3-4 saat koyun. Tam donmasın bıçakla kesilebilecek kıvamda olsun.
- Dondurucudan çıkarınca keskin bir bıçakla döner keser üzere incecik kesin.
- Geniş ve yapışmaz tavayı düzgünce kızdır. Çok az yağ ile etleri tavaya alın. Yüksek ateşte etler suyunu çekip biraz da hafif yanık olana kadar pişirin. Suyunu çekip pişmeye başladığında 1 yemek kaşı tereyağ ile soteleyin. Tuzunu da ekledikten sonra ocaktan alın.
- Yanında pirinç pilavı, çetin domates, sumaklı soğan, marul salatası ile lavaş ekmeği üzerine servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Nefis Konut Üretimi Et Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






