Nefis Çökertme Kebabı (Hazır Döner Ve Dondurulmuş Patates)

Nefis Çökertme Kebabı (Hazır Döner Ve Dondurulmuş Patates) Tanımı İçin Malzemeler

  • Dondurulmuş patates
  • 500 gram yaprak dana döner
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı karışık salça ( domatesli ve biberli)
  • 1 tatlı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Damak tadınıza nazaran tuz

Nefis Çökertme Kebabı (Hazır Döner Ve Dondurulmuş Patates) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir tavaya tereyağı alalım kızgın yağın üzerine salçayı ek edelim, kokusu çıkana kadar kavuralım.
  2. Pul biber, kekik ilave edelim, yaprak döneri tavamıza alalım kısık ateşte kavurmaya devam edelim.
  3. Üzerine yarım çay bardağı su ek edelim dönerin kurumasını tedbire açısından. Ortada denetim edelim gerekirse çok az daha su ek edelim.
  4. Diğer taraftan airfryer de dondurulmuş patatesi kızartalım. ( kibrit kalınlığında dondurulmuş patates tercih ettim).
  5. Patatesin üzerine kırmızı toz biberi serpiştirip tuzu ek edelim ve harmanlayalım.
  6. 190′ de 20 dakika kadar kızartalım her 5 dakikada patatesi airfryer de cıkarıp biraz salayalım patatesin büsbütün pişmesi acısından bunu yapmanız gerekiyor.
  7. Sarımsaklı yoğurdu, (tuzu damak tadınıza nazaran ek edelim) hazırlayalım ve patatesin üzerine gezdirelim.
  8. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım: sarımsağı ince ince kıyalım tuzu damak tadınıza nazaran ek edelim, sarımsağı ezelim ve yoğurda ek edelim kaşık yardımı ile karıştıralım.
  9. Uygun bir tabağa kızarmış olan patatesi alalım.
  10. Üzerine sarımsaklı yoğurdu ek edelim.
  11. Patatesin ortasına salçalı soslu kebaptan yerleştirelim.
  12. Etrafına çok az salçalı sostan kaşık yardımı ile gezdirelim.
  13. Maydanoz serpiştirelim sıcak servis yapalım afiyet olsun.

Not: airfryer ye patatesten az az alalım, aksi takdirde patatesler kızarmaz. Baharatı ve tuzu damak tadınıza nazaran ek edelim.

Nefis Çökertme Kebabı (Hazır Döner Ve Dondurulmuş Patates) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarçın Katmanlı Kek
Cayır Cayır Yağ Yakan Karışım
Patates Salatası (Vazgeçilmez Klasiklerden)
Mini Güveç Kabında Elmalı Turta
Ağlayan Pasta Tarifi
Gül Böreği (Ispanaklı Ve Peynirli)
Hdabla | © 2025 |