Nefis Çıtır Taze Fasulye Kızartması

Nefis Çıtır Taze Fasulye Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg taze fasulye
  • 4 kaşık mısır unu
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Dip sos için (dip sosu sevdiğiniz formda yapabilirsiniz eldeki materyallerle hazırladım);

  • Yarım kg yoğurt
  • Varsa dereotu (evde olmadığı için kuru nane kullandım)
  • Arzu ettiğininiz baharatlar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Nane

Nefis Çıtır Taze Fasulye Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fasulyeyi yıkayıp, ayıklayıp, istediğimiz büyüklükte kesiyoruz.
  2. Rendelenmiş 2 diş sarımsak tuz ve 4 kaşık kadar mısır unuyla harmanlıyoruz.
  3. Derin bir kapta bol yağda çıtır olana kadar kızartıyoruz.
  4. Yağını alması için kâğıt havluya çıkarıyoruz.
  5. Dip sosu hazırlıyoruz. Yoğurt, tuz, baharatlar, dereotunu karıştırıyoruz.
  6. Çıtır fasulyeleri dipsosa batırarak afiyetle tüketiyoruz afiyet olsun 😊.

Nefis Çıtır Taze Fasulye Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mamursa
Nohutlu Tavuklu Pilav (Sokak Lezzetlerinin Vazgeçilmezi)
Sebzeli Kuzu Haşlama
Tuzlu Kurabiye
Bolognese Soslu Makarna
Gaziantep Usulü Mercimek Çorbası
Hdabla | © 2025 |