Nefis Çikolatalı Helva

Nefis Çikolatalı Helva Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker

Helvası için;

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram ince doğranmış çikolata (bitter ve sütlü karışık kullandım, birçoklarını sütlü doğradım)

Nefis Çikolatalı Helva Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için materyalleri bir tencereye alalım şeker eriyinceye kadar çok hafif ılıtıp altını kapatalım.
  2. Genişçe bir tavaya aldığımız sıvı yağı ve tereyağını ısıtttıktan sonra içine un ve irmiği ek edip yeterlice renk alana kadar orta ateşte kavuralım.
  3. İstediğimiz rengi aldıktan sonra ılık şerbeti üzerine dökelim ve topaklanmasına müsaade vermeden karıştıralım şerbetin tamamını çekmesine yakın ince doğradığımız çikolataları ek edip uygunca karıştıralım ve ağzını kapatıp 10-15 dakika dinlenmeye bırakalım.
  4. Bir kaseye aldığımız helvanın ortasına açalım ve içine dondurma ek edip üzerini kapatalım.
  5. Bu sırada kaseye streç sinema yerleştirebilirsiniz çok daha kolay çıkacaktır.
  6. Ben üzerine beyaz çikolata ve çekilmiş fıstık ile süsledim. Deneyeceklere afiyet olsun.

Nefis Çikolatalı Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayalı Poğaça
Domatesli Bulgur Pilavı Nefis Ve Besleyici Sofraların Vazgeçilmezi! (Kolay Tarif)
Köfte Ekmek (Dışardan Almaya Son)
Kıymalı Muska Böreği
Salçalı Yoğurt Çorbası
Damla Sakızlı Muhallebili Çikolata Soslu Bisküvili Pasta
Hdabla | © 2025 |