Nefis Çikolatalı Helva
Nefis Çikolatalı Helva Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
Helvası için;
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram ince doğranmış çikolata (bitter ve sütlü karışık kullandım, birçoklarını sütlü doğradım)
Nefis Çikolatalı Helva Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için materyalleri bir tencereye alalım şeker eriyinceye kadar çok hafif ılıtıp altını kapatalım.
- Genişçe bir tavaya aldığımız sıvı yağı ve tereyağını ısıtttıktan sonra içine un ve irmiği ek edip yeterlice renk alana kadar orta ateşte kavuralım.
- İstediğimiz rengi aldıktan sonra ılık şerbeti üzerine dökelim ve topaklanmasına müsaade vermeden karıştıralım şerbetin tamamını çekmesine yakın ince doğradığımız çikolataları ek edip uygunca karıştıralım ve ağzını kapatıp 10-15 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Bir kaseye aldığımız helvanın ortasına açalım ve içine dondurma ek edip üzerini kapatalım.
- Bu sırada kaseye streç sinema yerleştirebilirsiniz çok daha kolay çıkacaktır.
- Ben üzerine beyaz çikolata ve çekilmiş fıstık ile süsledim. Deneyeceklere afiyet olsun.
Nefis Çikolatalı Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












