Narlı, Ayvalı, Portakal Sulu, Brokoli Ve Karnabahar Salatası

Narlı, Ayvalı, Portakal Sulu, Brokoli Ve Karnabahar Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük karnabahar
- 1 küçük brokoli
- 4 tane havuç
- 1 küçük ayva
- 1 tane nar
Sosu için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 3 diş sarımsak rendelenmiş
- 2 adet limonun suyu
- 2 adet portakalın suyu
- Tuz
Narlı, Ayvalı, Portakal Sulu, Brokoli Ve Karnabahar Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabahar ve brokolinin çiçeklerini küçük modüllere ayıralım bol suda 10 dakika kadar bekletelim. Daha sonra süzgece alıp tekrar üzerinden bol su geçirelim.
- Diğer tarafta havucu yıkayıp tencereye alalım üzerine şu koyup bir 5 dakika kadar haşlayalım daha sonra karnabaharı ekleyelim, 5 dakika daha kaynatalım.
- Karnabaharı denetim edelim çatal batıyorsa tamamdır brokoliyide ekleyip kapağını kapatalım. 5 dakika sonra altını kapatalım.
- Suyun içinden zerzevatları geniş bir kaba alalım havucu karnabaharı ve brokoliyi irice doğrayalım rendelediğimiz ayvayı ekleyelim.
- Salatanın sosu için; 🧄🍋🍾 zeytinyağ rendelenmiş sarımsağı sıktığınız limonsuyu portakal suyunu ve tuzu bir kasede güzelce çırpıp üzerine gezdirip güzelce karıştıralım karıştıralım üzerine narı gezdirelim enfes salatamız hazır.
Narlı, Ayvalı, Portakal Sulu, Brokoli Ve Karnabahar Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










