Nar Soslu Kurabiye

Nar Soslu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 /5 su bardağı un
Sosu için;
- 1 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı un unu açmak için 3 yemek kaşığı su
Nar Soslu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda sıcaklığında ki tereyağını bir kaba alıp üzerine yumurta, şeker, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek karıştırın, yumuşak bir kıvamda hamur elde ediyoruz.
- Daha sonra ceviz büyüklüğünde hamur kopararak fırın tepsisine yerleştirin.
- 200 derecede fırınlıyoruz 5 dakika sonra hamurun üzerine delik açıp, tekrar fırınlıyoruz piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer yandan sosu hazırlıyor uz nar sosunu küçük bir tencereye alın alıp, şekeri ekliyor uz kaynamaya bırakıyoruz sosumuz kıvam almaya başlayınca unu suda açıp ekliyoruz ve karıştırıyoruz, 5 dakika sonra altını kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kurabiye yenin için e soğuyan sosu ekleyip servis ediyoruz. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun 🫠
Nar Soslu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



