Nar Gibi Kızaran Pofuduk Poğaça

Nar Üzere Kızaran Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta ( sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Aldığı kadar un

Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı

Nar Üzere Kızaran Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu hazırlıyoruz. Un hariç başka gereçleri yoğurma kabına alıp güzelce karıştırıyoruz.
  2. Ardından azar azar un ekleyerek hafif ele yapışan kıvamlı bir hamur yapıyoruz.
  3. Hamurumuzu oda sıcaklığında 1 saat mayalandırıyoruz.
  4. Mayalanan hamuru tezgaha alıp istediğimiz biçimi verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  5. Ben örgü formu verdim 3 başka uzun kesimler yapıp saf örgüsü üzere ördüm.
  6. 1 saat de tavada mayalandırıp fırına koymadan evvel mayasını söndürmeden yumurta sarısı sürüyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. :).

Nar Üzere Kızaran Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Kaşarlı Krep Börek
Kakaolu Cupcake (Bademli)
Etsiz Çiğköfte (Macun Gibi)
Etli Ekşili Yaz Dolması
Donut
Murtuğa
Hdabla | © 2025 |