Nar Gibi Kızaran Pofuduk Poğaça
Nar Üzere Kızaran Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta ( sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- Aldığı kadar un
Üzerine;
- 1 yumurta sarısı
Nar Üzere Kızaran Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu hazırlıyoruz. Un hariç başka gereçleri yoğurma kabına alıp güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından azar azar un ekleyerek hafif ele yapışan kıvamlı bir hamur yapıyoruz.
- Hamurumuzu oda sıcaklığında 1 saat mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamuru tezgaha alıp istediğimiz biçimi verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- Ben örgü formu verdim 3 başka uzun kesimler yapıp saf örgüsü üzere ördüm.
- 1 saat de tavada mayalandırıp fırına koymadan evvel mayasını söndürmeden yumurta sarısı sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. :).
Nar Üzere Kızaran Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







