Nar Ekşili Soğan Mezesi
Nar Ekşili Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- • 5 adet kuru soğan
- • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı toz seker
- • 2 yemek kaşığı su
- • 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- • 1 çay kaşığı karabiber
- 20 gram nar ekşisi
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Nar Ekşili Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanların kabuklarını ayıklayıp bıçakla dörde böldükten sonra katmanlarını da ayıralım.
- Soğanlarımızı tava zeytinyağı ile kavuralım. Yumuşamaya başladığında şekerini ekleyip karamelize olana kadar kavurmaya devam edelim.
- Soğanların rengi dönmeye başlayınca suyu ekleyip tavanın kapağını kapatıyoruz ve 1-2 dk daha pişiriyoruz. Son olarak baharatları ve nar eksisini ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra servise hazır.
- Süzme yoğurdun üzerine soğanlarımızı alıp servis edebiliriz.
Nar Ekşili Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















