Nar Ekşili Soğan Mezesi

Nar Ekşili Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • • 5 adet kuru soğan
  • • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı toz seker
  • • 2 yemek kaşığı su
  • • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • • 1 çay kaşığı karabiber
  • 20 gram nar ekşisi
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt

Nar Ekşili Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanların kabuklarını ayıklayıp bıçakla dörde böldükten sonra katmanlarını da ayıralım.
  2. Soğanlarımızı tava zeytinyağı ile kavuralım. Yumuşamaya başladığında şekerini ekleyip karamelize olana kadar kavurmaya devam edelim.
  3. Soğanların rengi dönmeye başlayınca suyu ekleyip tavanın kapağını kapatıyoruz ve 1-2 dk daha pişiriyoruz. Son olarak baharatları ve nar eksisini ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra servise hazır.
  4. Süzme yoğurdun üzerine soğanlarımızı alıp servis edebiliriz.

Nar Ekşili Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Pudingli Cevizli Soslu Kek
Doyurucu Ek Gıda
Lokmalık Tarçınlı Kurabiye
Köri Tavuklu Börek
Elmalı Rulo Kek
Sebzeli Kereviz Sapı Şifa Ve Detoks Çorbası
Hdabla | © 2025 |