Nahniza (Lahniza)

Nahniza (Lahniza) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 bağ nahniza (lahniza)
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • Yarım kase barbunya
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı mısır yarması
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kaynar su

Nahniza (Lahniza) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Nahniza (lahniza) ince olacak biçimde doğrayınız.
  2. Doğranmış nahnizalar bol suda yıkanır.
  3. Ayrı bir tencerede doğranmış soğanları sıvı yağı ve tereyağı güzelce kavuruyoruz.
  4. Kavrulan soğanların üstüne salçalarımızı ek edip kokusu çıkana kadar kavurunuz.
  5. Kavrulan soğanların üstüne suyumuzu ek edip kaynamaya bırakınız.
  6. Kaynayan suyun içine doğradığımız nahnizalari ek edilir.
  7. Fasulye ve mısırları ek edelim karıştırılır.
  8. Kaynamaya başlayınca sırasıyla mısır yarması mısır ununu ve bulguru ek edip karıştırınız.
  9. Tuzunu ve pul biber ek edip pişmeye bırakıyoruz.
  10. Yaklaşık bu formda 40- 45 dakika pişirilir.
  11. Biraz dinlendikten sonra servis yapılır.

Nahniza (Lahniza) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Semizotlu Kuru Cacık
Kabak Ve Havuç Tarator
Anında Biten Sebzeli Gözleme Tarifi
Blenderda Dürüm Çiğ Köfte
Tiramisu
Ceviz Kurabiye
Hdabla | © 2025 |