Nahniza (Lahniza)
Nahniza (Lahniza) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 bağ nahniza (lahniza)
- 1 adet orta uzunluk soğan
- Yarım kase barbunya
- 1 çay bardağı mısır
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı mısır yarması
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Kaynar su
Nahniza (Lahniza) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Nahniza (lahniza) ince olacak biçimde doğrayınız.
- Doğranmış nahnizalar bol suda yıkanır.
- Ayrı bir tencerede doğranmış soğanları sıvı yağı ve tereyağı güzelce kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanların üstüne salçalarımızı ek edip kokusu çıkana kadar kavurunuz.
- Kavrulan soğanların üstüne suyumuzu ek edip kaynamaya bırakınız.
- Kaynayan suyun içine doğradığımız nahnizalari ek edilir.
- Fasulye ve mısırları ek edelim karıştırılır.
- Kaynamaya başlayınca sırasıyla mısır yarması mısır ununu ve bulguru ek edip karıştırınız.
- Tuzunu ve pul biber ek edip pişmeye bırakıyoruz.
- Yaklaşık bu formda 40- 45 dakika pişirilir.
- Biraz dinlendikten sonra servis yapılır.
Nahniza (Lahniza) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









