Muzlu,Çilekli Tepside Köstebek Pasta
Muzlu,Çilekli Tepside Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Krema için;
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket krem şanti
Arası için;
- 2 adet muz ( büyük ise1 adet)
- 7-8 adet çilek
Muzlu,Çilekli Tepside Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle keki hazırlayalım bunun için oda ısısında ki yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp köpük köpük olup beyazlayıncaya kadar çırpalım.
- Sıvı yağ ve süt ek edip tekrar çırpalım un, kakao,vanilya, kabartma tozu hepsini birlikte eleyerek ilave edelim.
- Bu basamakta spatula ile dıştan içe gerçek kek hamurunu karıştıralım ve sıvı yağ ile yağladığımız tepsiye aktaralım.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
- Krema için uygun bir tencereye süt hariç tüm gereçleri alıp karıştıralım yavaş yavaş süt eği yaparak karıştıralım ve ocağa alıp daima karıştırmaya devam ederek pişirelim.
- Ocağı kapatıp tereyağı ve vanilya ek edelim orta ara kabuk tutmaması için karıştırarak soğumasını sağlayalım.
- Tamamen ılıdıktan sonra krem şanti ek edip mikser ya da blender ile çırpalım.
- Ilıyan keki kenarında 1 santim kalacak formda keselim ve küçük kareler keselim bir kaşık yardımıyla kestiğimiz kareleri çıkaralım.
- Süt ile keki ıslatalım üzerine dilimlediğimiz çilek ve muzları dizelim.
- Kremayı eşit bir halde meyvelerin üzerine yayalım.
- Son olarak çıkardığımız kekleri rondodan geçirip kremanın üzerine hafif bastırarak yayalım.
- Buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyelim ve üzerini istediğimiz üzere süsleyip servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Muzlu,Çilekli Tepside Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















