Muzlu Yulaflı Kurabiye
Muzlu Yulaflı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 olgun muz (ezilmiş)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- Yarım su bardağı yulaf unu yahut tam buğday unu (ben yulafı rondodan geçirip un üzere yaptım)
- 1 yemek kaşığı chia tohumu (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilin (isteğe bağlı)
- Çeyrek su bardağı kadar doğranmış ceviz/fındık/badem (isteğe bağlı)
- (ben kuru üzüm de koydum)
- Bir tutam tuz
Muzlu Yulaflı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 170 dereceye ısıtın.
- Muzları güzelce ezin, yumurtayı çırpın ve ezilmiş muzla karıştırın.
- Kuru materyalleri (yulaf, yulaf unu, chia, tarçın, kabartma tozu, tuz, vanilin) farklı bir kapta karıştırın.
- Kuru gereçleri muzlu yumurtalı karışıma ekle güzelce karıştırın. İstersen kuruyemişleri ekleyin.
- Hamur biraz yapışkan olacak olağandır.
- Fırın tepsisine kaşık kaşık koyun, kaşıkla üzerini yavaşça yassılaştırın. 15-18 dk hafif kızarana kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun 🌸.
Muzlu Yulaflı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






