Muzlu Yulaflı Kurabiye

Muzlu Yulaflı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 olgun muz (ezilmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • Yarım su bardağı yulaf unu yahut tam buğday unu (ben yulafı rondodan geçirip un üzere yaptım)
  • 1 yemek kaşığı chia tohumu (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilin (isteğe bağlı)
  • Çeyrek su bardağı kadar doğranmış ceviz/fındık/badem (isteğe bağlı)
  • (ben kuru üzüm de koydum)
  • Bir tutam tuz

Muzlu Yulaflı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 170 dereceye ısıtın.
  2. Muzları güzelce ezin, yumurtayı çırpın ve ezilmiş muzla karıştırın.
  3. Kuru materyalleri (yulaf, yulaf unu, chia, tarçın, kabartma tozu, tuz, vanilin) farklı bir kapta karıştırın.
  4. Kuru gereçleri muzlu yumurtalı karışıma ekle güzelce karıştırın. İstersen kuruyemişleri ekleyin.
  5. Hamur biraz yapışkan olacak olağandır.
  6. Fırın tepsisine kaşık kaşık koyun, kaşıkla üzerini yavaşça yassılaştırın. 15-18 dk hafif kızarana kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun 🌸.

Muzlu Yulaflı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeker Hamurlu Kurabiye ( Barbie Kurabiye)
Yağsız Unsuz Muhteşem Diyet Kurabiye
Karabuğday Ve Mısır Unlu Poğaça
Domatesli Pirinç Pilavı
Şekli Bozulmayan Muffin
Et Soteli Tembel İşi Beğendi
Hdabla | © 2025 |