Muzlu Yaş Pasta

Muzlu Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Pastacı kreması;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin

Açmak için;

  • 2 yemek kaşığı krem şanti, süt

Arası için;

  • 3 adet muz

Üzeri için

  • Krem şanti
  • Pasta süsleri

Muzlu Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta aklarını ve sarılarını ayıralım.
  2. Şekerin yarısını aklara ekleyip traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpalım. ( ben bu evreyi mikser robotun içinde çektim daha köpük köpük oluyor ve kek daha kabarık ve yumuşak oluyor ).
  3. Sarılara da kalan şekeri ekleyip çırpalım rengi değişince suyu yavaş yavaş ekleyerek uygunca köpürene kadar çırpalım.
  4. Kalan malzemeyi ekleyip güzelce karıştıralım.
  5. En son akları 2-3 sefer de azar azar ekleyerek spatula yardımı ile alttan üste gerçek karıştıralım.
  6. Karışımı yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dökelim her yerine eşit biçimde yayalım.
  7. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
  8. Krema için süt, un, yumurta sarısı, nişasta ve şekeri karıştırıp ocağa alalım.
  9. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp içine tereyağ ve vanilini ekleyip karıştıralım. 1. 30-2 saat buzdolabında dinlendirelim.
  10. Daha sonra içine krem şanti ve çok az sütü ekleyip çırpalım. ( sütü kremanın kıvamına nazaran ekleyin cıvık olmasın. ).
  11. Kekimizi 2 eşit yuvarlak kesime (tatlı tabağı yardımı ile) keselim en üste koyacağımız 3. Yuvarlak kesim birinci ikisinden bi tık küçük olsun.
  12. Keke evvel kremamızı güzelce sürelim üstüne küçük küpler halinde doğradığımız muzları yerleştirip başka kata çıkalım. İkinci katı da tıpkı formda tamamladıktan sonra üçüncü katı kapatalım ve pastanın üstünü sıvamadan evvel 30-45 dk buzdolabında dinlendirelim (çökme, akma vs olmaması için).
  13. Dinlenen pastanın üzerini kalan krema ile kaplayalım. En son pastanın her yerini hazırladığımız kremşantiyle aparat yardımı ile süsleyerek kapatalım.
  14. Yemeden evvel en az 2 saat buzdolabında bekletelim. Afiyet olsun 😋.

Muzlu Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Midye Böreği
Bebekler İçin Atom Tadında Şipşak Meyve Molası Kahvaltı
Pankek ( Su Veya Süt )
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi
Revani (Haşhaşlı , Portakallı , Kremalı)
Simit Poğaça
Hdabla | © 2025 |