Muzlu Rulo Pasta
Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya ( ben kullanmıyorum lakin siz kullanın mutlaka)
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket tereyağı
- 1 muz püresi
İçi için;
- 3 dilim muz
Üzeri için;
- Pudra şekeri
- Hindistan cevizi
Muzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kremasını hazırlayın. Tereyağı hariç bütün gereçleri bir tencereye alın. Kıvam alıncaya kadar daima karıştırınız.
- Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatınız. Tereyağını ekleyip karıştırınız. Soğuması için buzdolabında bir saat bekletilir.
- Pandispanya için yumurta ve şekeri en az 5 dakika kadar, beyaz köpük üzere oluncaya kadar çırpınız.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün. Spatula yardımıyla üstünü düzeltiniz.
- 180 derecelik fırında denetimli bir halde 15-20 dakika kadar pişiriniz.
- Piştikten sonra rulo halinde sarıp bir bezle örtün ve soğumaya bırakınız.
- Pandispanyanın içine kremayı sürün. Uç kısmına muzları yerleştiriniz.
- Yağlı kağıttan ayırarak rulo formunda sarın. Kenarlarından kesip düzleştiriniz.
- Servis tabağına alınır ve üzerine pudra şekeri ve hindistan cevizi serpiniz.
Muzlu Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






