Muzlu Rulo Pasta

Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • Yaklaşık 50 gram kadar tereyağı
  • İsteğe nazaran b1paket vanilya

Kaplamak için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Arası için;

  • 1 adet muz

Muzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kekin yapılışı; Bir buçuk bardağı toz şeker ,4 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu derin bir kaba alıp köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz.
  2. Beyaz ve köpük köpük olduktan sonra 2 bardak un kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyip süratlice karıştırıyoruz.
  3. Söndürmeden 180 derecede 15 dakika kadar soğuk fırında pişiriyoruz, soğuk fırında pişirdiğimiz vakit kekiniz daha hoş kabaracaktır.
  4. Kremasının hazırlanışı; Un tuz bir tencereye alıp hafif çeviriyoruz ısının un ve tuz karışımına şeker ekleyip 1-2 kere daha karıştırdıktan sonra sütü ekliyoruz .
  5. Sürekli karıştırarak kısık ateşte kıvam aldıktan sonra içerisine tereyağı ekliyoruz yağ eridikten sonra ocağı kapatıyoruz ve orta ara karıştırarak soğumaya bırakıyoruz .
  6. Soğuyan kremamızı uygunca mikserden geçirip köpük köpük bir kıvam almasını sağlıyoruz dilerseniz bu krema tanımında bir adet çırpılmış yumurta kullanabilirsiniz.
  7. Pişen kekimizi birinci sıcaklığı çıktıktan sonra yağlı kağıtla birlikte rulo yapıp kenarda dinlenmeye bırakıyoruz.
  8. İyice soğuduktan sonra kekimizi açıyoruz ,arasına bir kat krema gezdirdikten sonra üzerine muzlarımızı ister dilimleyerek istersek ince uzun bir biçimde doğrayarak diziyoruz .
  9. Daha sonra rulo olarak katlamış olduğumuz pastamızı servis tabağımızın üzerine alıyoruz.
  10. Pastamızı krem şanti ile kaplıyoruz.
  11. Üzerine dilediğimiz halde süslüyoruz bir gece evvelden hazırlayıp dolaba kaldırıyoruz ,dilerseniz sabahtan yapabilirsiniz lakin bir gün evvelce yapınca daha lezzetli oluyor afiyet olsun.

Not; ben kremayı daha evvelden hazırlayıp dolaba koymuş olduğum diğer bir pasta da kullandığım artan kremayı kullandım isterseniz bu formda evvelden fazla hazırlayıp hamur işlerini de bu kremayı kullanabilirsiniz katiyen bozulmaz.

Muzlu Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şifa Dolu Sebze Çorbası
Tavuklu Yulaflı Salata
Keçi Bacağı (Pişi)
Maş Fasülye Salatası
Profiterol
İçli Köfte
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet