Muzlu Pasta

Muzlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 buçuk su bardağı un

Ara kreması için muhallebi;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı süt

Pastanın ortasına koymak için;

  • 3 tane muz

Üzeri için krema;

  • 1 paket krem şanti (bir su bardağı süt)
  • 1 paket muzlu puding (2 buçuk su bardağı süt)
  • Varsa çilek (isteğe bağlı)

Muzlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 4 yumurtanın akını bir kaba beyazını bir kaba alın, akının üzerine bir fiske tuz atıp krema kıvamına gelene kadar blender la çırpın ve krema üzere olduğunda buz dolabına koyun, sarısına ise 1 bardak şeker ekleyip rengi açılana kadar çırpın püf notası güzel çırpmak.
  2. Ardından yağı, sütü vanilyayı ,ve kabartma tozu ile unu ekleyin unu elerseniz daha düzgün sonuç alırsınız. Üzerine evvelce çırptığımız yumurta akını ekleyip bir spatula ile karıştırın. Kıvamı biraz sıvı olmalı.
  3. Kek hamuru hazır olduğunda borcama yağlı kağıdı yerleştirip içine dökün 180 derece fırında yaklaşık 30-45 dk ortası ortada istikametini değiştirerek pişirin. Piştiğinden emin olmak için kürdanla denetim edebilirsiniz.
  4. Kek pişerken krema ve muhallebiyi hazırlayalım. Üst kreması için kremşantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpın katılaştığında dolaba koyun, pudingi 2 buçuk su bardağı sütle pişirin.
  5. İyice soğuduğunda soğuk krem şantiyle birleştirip blenderla çırpın kral aldığında dolaba koyun. Sıra muhallebi de sütü unu şekeri ve vanilyayı bir tencereye alın ve düzgünce karıştırın, karıştırarak pişmesi kıymetli.
  6. Piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarini ekleyip karıştırın ve soğuma ya bırakın. Kremalar hazır.
  7. Kekte piştiğinde yarım saat soğumaya bırakın. Yağlı kağıttan keki çıkarıp borcamı yıkayıp kurulayın. Güzelce soğuduktan sonra keki yatay bir halde kesip ikiye ayırın alttaki keki biraz sütle ıslatıp muhallebisini üzerine sıvayın ve dilimlediğimiz 3 adet muzu düzün.
  8. Kekin üst tarafını da kapatıp kremasını dökün, güzelce sıvayın. Ondan sonra pastamızı 2 saat dolapta dinlendirin.
  9. Pastayı dilimledikten sonra istediğiniz süsle süsleyebilirsiniz ben çilek ve antep fıstığı kullandım. Tanımı denemeniz de muvaffakiyetler dilerim afiyet olsun.

Muzlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Krep Sarma
Ispanaklı Pişi
Mini Mini Kurabiyeler
Lotus Kreması
Soslu Tas Kebabı
Su Muhallebisi
Hdabla | © 2025 |