Muzlu Pankek
Muzlu Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet olgun muz
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Muzlu Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel muzu çatalla düzgünce eziyoruz.
- Üzerine yumurta ve şekeri ekleyip çırpıcı ile çırpıyoruz.
- Daha sonra sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpıyoruz.Hamurumuz hazır oluyor.
- Tavamızı ocağa alıp kısık ateşte ısıtıyoruz.
- Tavamız yapışmayan bir tava olacak.
- Tavaya yağ eklemiyoruz.
- Yemek kaşığı ile hamurumuzdan alıp tavaya koyuyoruz.
- Pankekimizin altı kızarınca spatula yardımı ile aksi çeviriyoruz. Afiyet olsun.
Muzlu Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








