Muzlu Pankek

Muzlu Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet olgun muz
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Muzlu Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel muzu çatalla düzgünce eziyoruz.
  2. Üzerine yumurta ve şekeri ekleyip çırpıcı ile çırpıyoruz.
  3. Daha sonra sütü ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  4. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpıyoruz.Hamurumuz hazır oluyor.
  5. Tavamızı ocağa alıp kısık ateşte ısıtıyoruz.
  6. Tavamız yapışmayan bir tava olacak.
  7. Tavaya yağ eklemiyoruz.
  8. Yemek kaşığı ile hamurumuzdan alıp tavaya koyuyoruz.
  9. Pankekimizin altı kızarınca spatula yardımı ile aksi çeviriyoruz. Afiyet olsun.

Muzlu Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı İç Bakla ( Egenin Lezetlerinden )
Helva
Lokma
Ekonomik Triliçe Tarifi
Tahinli Zeytinyağlı Kıtır Kurabiye
Meşhur Karaköy Balık Dürüm
Hdabla | © 2025 |