Muzlu Pankek

Muzlu Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet muz
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • Tuz

Muzlu Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak güzelce çırpalım.
  2. Ardından süt, kabartma tozu, vanilya, tuz ve unu ekleyerek mikserle güzelce karıştıralım.
  3. Kabuklarını soyduğumuz olgun muzları da incecik doğrayarak hamurumuza ek ederek karıştıralım.
  4. Ocağa aldığımız tavaya pankek hamurumuzdan koyarak artlı önlü pişirmeye başlayalım.
  5. Hamurumuz bitene  kadar bu sürece devam edelim.
  6. Üzerleri göz göz olan pankeklerimizi çevirerek art kısımlarını da pişirelim.
  7. Pişirme basamağında ocağın çok yüksek ateşte olmamasına dikkat edelim.
  8. Pişen pankeklerimizi bir tabağa alalım ve servis edelim.

Ben bu ölçülerle 19 adet pankek elde ettim. Afiyet olsun.

Muzlu Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Supangle (Orijinal Tarif)
Pizza Poğaça
Baklavalık Yufkadan Kuplar
Yoğurtlu Kabak Yatağında Atom Köfte
Soğan Salatası (Zerzavat) Antakya Usulü
Tavuklu Pirinç Pilavı Ve Kaşık Salata
Hdabla | © 2024 |