Muzlu Pankek

Muzlu Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet muz
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- Tuz
Muzlu Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak güzelce çırpalım.
- Ardından süt, kabartma tozu, vanilya, tuz ve unu ekleyerek mikserle güzelce karıştıralım.
- Kabuklarını soyduğumuz olgun muzları da incecik doğrayarak hamurumuza ek ederek karıştıralım.
- Ocağa aldığımız tavaya pankek hamurumuzdan koyarak artlı önlü pişirmeye başlayalım.
- Hamurumuz bitene kadar bu sürece devam edelim.
- Üzerleri göz göz olan pankeklerimizi çevirerek art kısımlarını da pişirelim.
- Pişirme basamağında ocağın çok yüksek ateşte olmamasına dikkat edelim.
- Pişen pankeklerimizi bir tabağa alalım ve servis edelim.
Ben bu ölçülerle 19 adet pankek elde ettim. Afiyet olsun.
Muzlu Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
