Muzlu Pankek

Muzlu Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet muz
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • Tuz

Muzlu Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak güzelce çırpalım.
  2. Ardından süt, kabartma tozu, vanilya, tuz ve unu ekleyerek mikserle güzelce karıştıralım.
  3. Kabuklarını soyduğumuz olgun muzları da incecik doğrayarak hamurumuza ek ederek karıştıralım.
  4. Ocağa aldığımız tavaya pankek hamurumuzdan koyarak artlı önlü pişirmeye başlayalım.
  5. Hamurumuz bitene  kadar bu sürece devam edelim.
  6. Üzerleri göz göz olan pankeklerimizi çevirerek art kısımlarını da pişirelim.
  7. Pişirme basamağında ocağın çok yüksek ateşte olmamasına dikkat edelim.
  8. Pişen pankeklerimizi bir tabağa alalım ve servis edelim.

Ben bu ölçülerle 19 adet pankek elde ettim. Afiyet olsun.

Muzlu Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Tavuk Yemeği
Antrikot
Çikolatalı Cheesecake
Milk Tea
Kereviz Saplı Sebze Çorbası
Cevizli Tatlı
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet