Muzlu Muhallebi Tarifi

Muzlu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet olgun muz
  • 500 ml süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker (damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Tarçın
  • Dövülmüş ceviz yahut fındık (isteğe bağlı)

Muzlu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muzların kabuklarını soyun ve çatalla yeterlice ezin. Pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan da geçirebilirsiniz.
  2. Geniş bir tencerede sütü, unu, nişastayı ve şekeri karıştırın. Ocağın altını açmadan yeterlice çırpın ki topaklanma olmasın.
  3. Tencereyi orta ateşe alın ve daima karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 1-2 dakika daha karıştırın.
  4. Ocaktan alın ve içine ezdiğiniz muzları ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın.
  5. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 2 saat soğutun. Servis yapmadan evvel üzerini tarçın yahut dövülmüş kuruyemişlerle süsleyebilirsiniz.

Muzlu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Çorba (Bebeklere (+7) Uygundur)
Türk Kahveli Kurabiye
Ağızda Dağılan (Kıyır Kıyır) Susamlı Toplar
Dondurucuda Pizza (Pizzanızı Hazırlayın Dilediğiniz Zaman Pişirin)
Un Helvası
Limonlu Ice Tea Tarifi (Soğuk Çay)
Hdabla | © 2025 |