Muzlu Muhallebi

Muzlu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 pk vanilya
  • 1 adet muz
  • (ben iki renk yapmak için 2 damla besin boyası kullandım)

Muzlu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü tencereye aldıktan sonra içine un, nişasta, şeker eklenip ocağa alınır kıvam alana dek karıştırılır, göz göz olduktan sonra vanilya ve tereyağ eklenir ocak kapatılır.
  2. Muzlar küp küp doğranır muhallebi sade olarak kuplara hisse edilir muz eklenir.
  3. Kalan muhallebiye besin boyası eklenir karıştırılıp kuplara hisse edilir.
  4. Ilıyınca buzdolanına kaldırılır 1 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Süsleme hali size kalmış :).

Muzlu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Pamuk Muffin
Patates Püreli Meze
Avokadolu Humus
Kahveli Keşkül
Soğuk Baklavaya Rakip Pasta
Tereyağlı Tavuk
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet