Muzlu Muhallebi

Muzlu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 3,5 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 pk vanilya
- 1 adet muz
- (ben iki renk yapmak için 2 damla besin boyası kullandım)
Muzlu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü tencereye aldıktan sonra içine un, nişasta, şeker eklenip ocağa alınır kıvam alana dek karıştırılır, göz göz olduktan sonra vanilya ve tereyağ eklenir ocak kapatılır.
- Muzlar küp küp doğranır muhallebi sade olarak kuplara hisse edilir muz eklenir.
- Kalan muhallebiye besin boyası eklenir karıştırılıp kuplara hisse edilir.
- Ilıyınca buzdolanına kaldırılır 1 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Süsleme hali size kalmış :).
Muzlu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




