Muzlu Kremalı Islak Kek
Muzlu Kremalı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1/3 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 1 çay bardağı süt
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet olgunlaşmış muz (büyükse 1 yeterli)
- 1 yenek kaşığı tereyağ
Arasına koymak için;
- 1-2 adet muz
Üzerine;
- Kakao
Muzlu Kremalı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kekimizi hazırlamak için yumurta ve şekeri çırpıcı ile köpürene kadar çırpıyoruz.
- Üzerine öbür kek gereçlerini ek ederek güzelce çırpmaya devam ediyoruz.
- Kek hamurumuz hazır olduğunda borcamı margarin ile yağlayıp hamuru döküyoruz.
- 150 derece ısıttığımız fırında pişmeye bırakıyoruz.
- Kek pişerken kremayı hazırlıyoruz. Bunun için tereyağ dışındaki öteki krema materyallerini tencereye koyuyoruz. Muzu güzelce ezmek için blender ile çekip pişirmeye başlıyoruz.
- Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar kremayı pişiriyoruz. Kıvam alınca altını kapatıyoruz ve tereyağını ekleyerek karıştırıyoruz.
- Kekimiz piştiğinde fırından çıkarıyoruz ve aralıklı olarak kürdan ile üzerinde delikler açıyoruz.
- Kek sıcakken kaşık yardımıyla sütü her yerine gezdirerek kekimizi ıslatıyoruz.
- Ardından muzları dilimliyoruz ve kekin üzerine diziyoruz.
- Kremamızı da kekin üzerini kapatacak formda düzelterek her yerine yayıyoruz.
- Son olarak kakao serpiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Afiyet olsun 🌸.
Muzlu Kremalı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















