Muzlu Kek (İçi Islak)

Muzlu Kek (İçi Islak) Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram yumuşak tereyağı
  • 4 adet çok olgun muz
  • 170 gram esmer şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
  • 220 gram un
  • 1 avuç ceviz

Muzlu Kek (İçi Islak) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muzları soyun ve püre haline getirin yahut bir çatal yardımıyla ezin.
  2. Üzerine tereyağı, esmer şeker, vanilya şekeri ve yumurtayı ekleyip mikserle karıştırın.
  3. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, tuz ve tarçını karıştırın ve bu karışımı azar azar muzlu karışıma eleyerek ekleyin.
  4. Tüm materyalleri uygunca karıştırın ve cevizleri bir kaşıkla hamurun içine yedirin.
  5. Hamuru, yağlanmış 25 yahut 30 cm’lik bir baton kek kalıbına dökün ve evvelden ısıtılmış 180 derece alt-üst ayarda fırında yaklaşık 60 dakika pişirin.
  6. Piştikten sonra kekin yeterlice soğumasını bekleyin ve kalıptan çıkarın.

Muzlu Kek (İçi Islak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekmek Üstü Yaz Lezzeti
Çöp Şiş Köfte Patates
Pişi Tarifi
Yaban Mersinli Pasta Veya Cupcake Kreması (Videolu)
Kremalı Mantarlı Makarna
Kahvaltıda En Sevilen Ispanaklı Börek ️
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet