Muzlu Kek (İçi Islak)

Muzlu Kek (İçi Islak) Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram yumuşak tereyağı
- 4 adet çok olgun muz
- 170 gram esmer şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya şekeri
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
- 220 gram un
- 1 avuç ceviz
Muzlu Kek (İçi Islak) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muzları soyun ve püre haline getirin yahut bir çatal yardımıyla ezin.
- Üzerine tereyağı, esmer şeker, vanilya şekeri ve yumurtayı ekleyip mikserle karıştırın.
- Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, tuz ve tarçını karıştırın ve bu karışımı azar azar muzlu karışıma eleyerek ekleyin.
- Tüm materyalleri uygunca karıştırın ve cevizleri bir kaşıkla hamurun içine yedirin.
- Hamuru, yağlanmış 25 yahut 30 cm’lik bir baton kek kalıbına dökün ve evvelden ısıtılmış 180 derece alt-üst ayarda fırında yaklaşık 60 dakika pişirin.
- Piştikten sonra kekin yeterlice soğumasını bekleyin ve kalıptan çıkarın.
Muzlu Kek (İçi Islak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
