Muzlu Karamelli Cupcake

Muzlu Karamelli Cupcake Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 2 adet olgunlaşmış muz
- 100 gram şeker
- 120 gram margarin
- 150 gram un
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Bir çimdik tuz
Karamel için;
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket krema (200 ml)
Muzlu Karamelli Cupcake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurtalarımızı, şekerimizi, vanilyamızı ve tuzumuzu bir kaba alıp uygunca çırpalım.
- Margarini bir tavada eritelim ve biraz soğuyunca yumurtalı karışıma ekleyip güzelce karıştıralım.
- Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışımımıza ekleyelim.
- Olgunlaşmış muzları bir tabakta yeterlice ezelim ve karışıma ekleyelim.
- Kek karışımımızı muffin kaplarına üzerinde en az bir parmak boşluk kalacak biçimde paylaştıralım.
- 180 derece fırında denetimli bir formda 30-35 dk pişirelim.
- Karamel karışımı için teflon bir tavaya şekerimizi alalım.
- Kısık ateşte şeker sıvılaşmaya başlayana kadar karıştırmadan bekletelim.
- Şeker sıvılaşmaya başladıkça yavaş yavaş karıştırarak şeker pütürlerini de eritelim.
- Şekerimiz büsbütün sıvılaşınca üzerine 1,5 yemek kaşığı tereyağımızı ekleyip karıştıralım.
- Tereyağı da şekere yedirdikten sonra üzerine kremamızı ekleyelim.
- Altı kısık formda karıştıra karıştıra kremamızı da yedirdikten sonra altını kapatıp bir kenarda soğumaya alalım.
- İlk sıcaklığı gittikten sonra dolapta 15-20 dk bekletelim.
- Fırından çıkardığımız keklerimiz soğuduktan sonra yumuşak üst kısmından ister bir bıçak ister bir sıkma torbası yardımıyla delikler açalım. Delikleri sağa sola hakikat genişletelim.
- Karamelimiz soğuyunca bir sıkma torbasına alalım ve ortasını deldiğimiz keklerimizin içlerini dolduralım.
- Arzu ederseniz cupcakelerin üzerini kremşanti ile süsleyip daha hoş bir sunum da yapabilirsiniz. Afiyet olsun🧁.
Muzlu Karamelli Cupcake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

