Muzlu Jöle Tatlısı

Muzlu Jöle Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin

Üzeri için;

  • 2 tane muz
  • 1 paket muzlu jöle

Muzlu Jöle Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 litre sütü tencereye alalım irmik, şeker ve nişastayı ekleyelim kaynayana kadar karıştıralım.
  2. Göz göz olunca altını kısıp margarin ve vanilyayı ekleyip, karıştıralım.
  3. Daha sonra altını kapatıp hafif birinci sıcağı çıkana kadar karıştırıp, borcama döküp, yayalım.
  4. Dilimlediğimiz muzları dizip, jöleyi üzerine ekleyelim 4 saat kadar buz dolabında dinlendirip, jölenin kıvam almasını sağlayalım. Sonra dilimleyip servise hazır edelim afiyetler olsun 🥰

Muzlu Jöle Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Kek Tarifi
2 Kişilik İrmik Helvası Tarifi
İrmik Tatlısı (Yumuşacık Ve Süt Şerbetli) (Büyük Borcam İçin)
Bulgur Pilavı
Kışlık Domates Sosu Tarifi
Kuru Dutlu Muzlu Muhallebi (8+ Ay)
Hdabla | © 2025 |