Muzlu İrmikli Kek

Muzlu İrmikli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet olgun muz
- 3 adet yumurta
- 200 gram toz şeker
- 100 ml sıvı yağ (ayçiçek yağı)
- 200 ml süt
- 120 gram irmik (yaklaşık 1 su bardağı)
- 180 gram un (yaklaşık 1,5 su bardağı)
- 1 paket kabartma tozu (10 gram)
- 1 paket vanilya şekeri (5 gram)
- 1 avuç dolucu ceviz
Üzeri için (isteğe bağlı):
- Pudra şekeri
- Muz dilimleri yahut dövülmüş fındık
- Ceviz
Muzlu İrmikli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını evvelce 180 dereceye (alt-üst ayarda) ısıtın.
- Kek kalıbını yağlayın ve yavaşça un serpiştirin.
- Yumurtaları ve toz şekeri bir kaba alıp mikserle, karışım beyazlaşıp kabarana kadar çırpın.
- Ben buz kırıcı özelliği olan mikseri kullandım. İrmikler incecik olsun ve dişe gelmesin diye.
- İrmik kullanınca kekin içi ıslak oluyor çok daha hoş oluyor.
- Çırptıktan sonra sıvı yağı, sütü ve ezilmiş muzları ekleyin.
- Düşük süratte karıştırmaya devam edin.
- İrmik, un, kabartma tozu ve vanilya şekerini ekleyin.
- Homojen bir karışım elde edene kadar spatula ile yahut mikserin düşük ayarında karıştırın.
- Hamuru kek kalıbına dökün ve kalıbı yavaşça tezgaha vurun ki hava kabarcıkları çıksın.
- 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
- Kürdan testi ile pişip pişmediğini denetim edin.
- Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpin.
- Muz dilimleri yahut fındık, ceviz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!.
Muzlu İrmikli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

