Muzlu İrmikli Kek

Muzlu İrmikli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet olgun muz
  • 3 adet yumurta
  • 200 gram toz şeker
  • 100 ml sıvı yağ (ayçiçek yağı)
  • 200 ml süt
  • 120 gram irmik (yaklaşık 1 su bardağı)
  • 180 gram un (yaklaşık 1,5 su bardağı)
  • 1 paket kabartma tozu (10 gram)
  • 1 paket vanilya şekeri (5 gram)
  • 1 avuç dolucu ceviz

Üzeri için (isteğe bağlı):

  • Pudra şekeri
  • Muz dilimleri yahut dövülmüş fındık
  • Ceviz

Muzlu İrmikli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını evvelce 180 dereceye (alt-üst ayarda) ısıtın.
  2. Kek kalıbını yağlayın ve yavaşça un serpiştirin.
  3. Yumurtaları ve toz şekeri bir kaba alıp mikserle, karışım beyazlaşıp kabarana kadar çırpın.
  4. Ben buz kırıcı özelliği olan mikseri kullandım. İrmikler incecik olsun ve dişe gelmesin diye.
  5. İrmik kullanınca kekin içi ıslak oluyor çok daha hoş oluyor.
  6. Çırptıktan sonra sıvı yağı, sütü ve ezilmiş muzları ekleyin.
  7. Düşük süratte karıştırmaya devam edin.
  8. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilya şekerini ekleyin.
  9. Homojen bir karışım elde edene kadar spatula ile yahut mikserin düşük ayarında karıştırın.
  10. Hamuru kek kalıbına dökün ve kalıbı yavaşça tezgaha vurun ki hava kabarcıkları çıksın.
  11. 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
  12. Kürdan testi ile pişip pişmediğini denetim edin.
  13. Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpin.
  14. Muz dilimleri yahut fındık, ceviz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!.

Muzlu İrmikli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebek Kurabiye/Bisküvi
Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Vişneli Çikolatalı Köpük Pasta
Cevizli Biber Ezmesi
Elmalı Kek
Mısır Gevrekli Favori Kurabiye
Hdabla | © 2024 |