Muzlu Fincan Tatlısı

Muzlu Fincan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 50 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 muz (içine)
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi (bulamak için)

Muzlu Fincan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve vanilya hariç tüm gereçleri tencereye alıp güzelce karıştıralım ve orta ateşte göz göz oluncaya kadar pişirelim.
  2. Pişen kremaya tereyağı ve vanilya ekleyip ocağın altını kapatalım. Güzelce karıştırıp yağı eritip yedirelim kremaya.
  3. Daha sonra sudan geçirdiğimiz fincanların yarısına kadar krema koyup dilimlediğimiz muzlardan ortasına koyup tekrar üzerine krema koyalım.
  4. Buzdolabında 2 saat kadar bekletip fincanlardan çıkardığımız tatlıyı,hindistan cevizine bulayıp üzerini dilediğimiz üzere süsleyip servis edebiliriz.

Muzlu Fincan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohut Tava (Videolu)
Efsane Kayseri Yağlaması-Kat Kat Ve Nefis Lezzet!
Pratik Kesme Yöntemiyle Lahana Sarması (Videolu)
Fıstık Ezmeli Muzlu Öğün
Tencerede 10 Dakikada Suffle
Fakir Salatası ( Bekar Evi)
Hdabla | © 2025 |