Muzlu Borcam Pastası

Muzlu Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 yemek kaşığı kakao
Pastacı kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema
- 2-3 adet muz
Islatmak için;
- Süt
Ganaj için;
- 1 paket sıvı krema
- 160 gr çikolata (sütlü ve bitter karışık)
Muzlu Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pandispanya için ;yumurta ve şekeri düzgünce çırpın ,sonra kuru gereçleri eleyerek ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın yağlı kağıt serili kare borcama aktarın.
- Önceden ısıtılmış 150° fansız ayarda pişirin.
- Piştikten sonra soğutun sonra tam ortadan bıçak ile kesin.
- Kreması için vanilya ve krema hariç başka materyalleri tencereye alıp koyu kıvam alana kadar çırpın.
- Sonra vanilya ekleyip ocaktan alın ,üzerine değecek formda poşet ile kapatın ve soğutun.
- Soğuduktan sonra krema ekleyip mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın en son minik minik kestiğiniz muzları ekleyip karıştırın.
- Borcama kekin yarısını koyup fırça ile ıslatın (çok fazla süt dökmeyin esasen ince kek)
- Sonra kremanın yarısını kekin üzerine döküp dağıtın kekin kalan yarısını da koyup tekrar sütle ıslatın.
- Kalan kremayı da ekleyip dağıtın sonra buzdolabına koyun.
- Diğer yandan ganaj için kremayı küçük bir tavaya alın yanlardan cız ettimi ocağın altını kapatın ve küçük küçük doğradığınız çikolataları ekleyip karıştırarak eritin.
- Kremanın üzerine döküp yayın buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin ( 1 gece beklerse uygun olur).
- Sonra süsleyip dilimleyip servis edin ben üzerine çikolata rendeledim afiyet olsun 🌼.
Muzlu Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









