Muzlu Borcam Pasta
Muzlu Borcam Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı tozşeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilin
- 1.5 su bardağı un
- 1 çay bardağı çikolata süsü (bitter vermicelli)
Krema için:
- 4 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı tozşeker
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket toz kremşanti
- 1 vanilin
- 3-4 adet muz
Ganaj için:
- 1 paket krema (200ml)
- 200gr çikolata
Muzlu Borcam Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Yağ ve sütü ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
- Kalan materyalleri ek edip güzelce karıştırıyoruz.
- Son olarak çikolata süsünü ek edip karıştırıp borcama döküyoruz.
- 175 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Pişen keki 5-10 dk dinlendirdikten sonra üzerine 1 su bardağı süt döküyoruz ve kenara alıyoruz.
- Krema için yağ ve tozşanti hariç bütün gereçleri tencereye alıyoruz ve pişiriyoruz, yağı ek edip karıştırıyoruz, soğuması için streçfilmi yapışık üzerine kapatıp soğumaya alıyoruz, soğuyan kremaya toz kremşantiyi ek edip güzelce çırpıyoruz.
- Minik küpler halinde doğradığımız muzları kremaya ek edip spatula yardımı ile karıştırıp kekin üzerine döküyoruz ve düzeltiyoruz.
- Ganaj için çikolata ve kremayı bir sos tavasına alıp eritiyoruz ve kremanın üzerine döküyoruz, pastayı bir gece evvelden yaparsanız daha hoş çekecektir afiyet olsun.
Muzlu Borcam Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















