Muz Pudingli Tart

Muz Pudingli Tart Tanımı İçin Malzemeler

Tart hamuru için:

  • 500 gram un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 200 gram margarin yahut tereyağ ( mutlaka soğuk olmalı)
  • 2 yumurta sarısı

Krema için:

  • 1 paket muzlu puding
  • 200 ml krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Muz Pudingli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak muzlu pudingini pişirip soğumaya almamız lazım üzerindeki tarife nazaran puding pişirilip soğumaya bırakın ben üzerine streç kapatıp soğumaya bıraktım kabuk tutmasın diye.
  2. Hamur için olan kuru gereçleri karıştırıp yağı ekliyoruz.
  3. Yağı elimizle parçalarken her tarafını unla kalplıyoruz, yumurta sarısını da ekleyip kum halinde hamur elde ediyoruz.
  4. Yağladığımız kelepçe kalıba yarısından fazlasını alıyoruz kenarları ve tabanı dağınık bir formda kaplıyoruz. Taban kısmını biraz elimizle bastırarak yapabiliriz.
  5. 180derce alt üst ayarda ısıtılmış fırında 30 dakikalığına gönderiyoruz. Bu sırada kremayı pudra şekeri ile çırpıp pudingle karıştırıyoruz.
  6. Ön pişirme yaptığımız tartımızın içine pudinginizi doldurup kalan hamurumuzu kırıntılar halinde üzerini kaplayıp tekrar fırına gönderiyoruz.
  7. Bu formda yalnızca üzerini kızaracak formda pişirip çıkarıyoruz ve soğumaya bırakıp en az buz dolabında 5 -6 saat bekletip sonra yiyebilirsiniz. Biz çok sevdik suan elime gecen her pudingle yapıyorum herkese tavsiye ederim 🥰.

Muz Pudingli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bonibonlu Kurabiye (Videolu)
Fırında Tavuk Pilav
Bisküvili Pasta
Kuru Fasulye Tarifi
Ibiza Tatlısı
Elmalı Cheesecake Çörekleri
Hdabla | © 2025 |