Muz Pudingli Tart
Muz Pudingli Tart Tanımı İçin Malzemeler
Tart hamuru için:
- 500 gram un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 200 gram margarin yahut tereyağ ( mutlaka soğuk olmalı)
- 2 yumurta sarısı
Krema için:
- 1 paket muzlu puding
- 200 ml krema
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Muz Pudingli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak muzlu pudingini pişirip soğumaya almamız lazım üzerindeki tarife nazaran puding pişirilip soğumaya bırakın ben üzerine streç kapatıp soğumaya bıraktım kabuk tutmasın diye.
- Hamur için olan kuru gereçleri karıştırıp yağı ekliyoruz.
- Yağı elimizle parçalarken her tarafını unla kalplıyoruz, yumurta sarısını da ekleyip kum halinde hamur elde ediyoruz.
- Yağladığımız kelepçe kalıba yarısından fazlasını alıyoruz kenarları ve tabanı dağınık bir formda kaplıyoruz. Taban kısmını biraz elimizle bastırarak yapabiliriz.
- 180derce alt üst ayarda ısıtılmış fırında 30 dakikalığına gönderiyoruz. Bu sırada kremayı pudra şekeri ile çırpıp pudingle karıştırıyoruz.
- Ön pişirme yaptığımız tartımızın içine pudinginizi doldurup kalan hamurumuzu kırıntılar halinde üzerini kaplayıp tekrar fırına gönderiyoruz.
- Bu formda yalnızca üzerini kızaracak formda pişirip çıkarıyoruz ve soğumaya bırakıp en az buz dolabında 5 -6 saat bekletip sonra yiyebilirsiniz. Biz çok sevdik suan elime gecen her pudingle yapıyorum herkese tavsiye ederim 🥰.
Muz Pudingli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













