Muteşem Şekerpare

Muteşem Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gr margarin
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un yaklaşık 3-3,5 su bardağı
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz ve fındık
Üzeri için;
- 1 kase irmik
- Tane bütün fındık
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon
Muteşem Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Suyu şekeri bir tencereye koyup, kaynadıktan sonra limonu sıkıp 10 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Oda sıcaklığında ki margarini, sıvı yağ, yumurta, irmik ve pudra şekerini homojen kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Bu karışıma unu, vanilyayı, kabartma tozunu ekledikten sonra bir hoş yoğuruyoruz. İçine dövülmüş fındık ceviz karışımını da ekleyip son kere yoğurduktan sonra form vermeye başlıyoruz.
- Ceviz büyüklüğün de kesimler koparıp üzerini irmiğe bulayıp tepsiye koyduktan sonra üstüne bir adet fındık koyuyoruz.
- 180 derece de yaklaşık 20 dk pişiriyoruz. Üzeri kızarınca fırından alıp soğuk şerbeti döküyoruz. Tatlımız dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet bal şeker olsun.
Muteşem Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





